Про мистецтво в період криз говорили з Юрієм Камишним

Shares

22-березня 2023-року відбулася онлайн-зустріч з народним художником України, Почесним Амбасадором Житомирщини Юрієм Камишним на тему «Психологічна та коучингова природа мистецтва, його роль у період криз»

Учасники мали змогу разом з митцем поринути у світ прекрасного, а також дізнатися усі тонкощі гри пензля, який розкриває перед глядачем небокрай гармонії людини й світу.

Переживання подій в Україні після масштабного вторгнення агресора залишило особливий слід на полотні художника. Він через мистецтво спробував передати українцям дух стійкості й незламності, який живиться справедливістю й енергією нашої прадавньої культури. По місту було розміщено на п’ятдесяти білбордах його картини на цю тематику, серед яких і пророча – затонулий ворожий крейсер.

Розповідаючи про свою творчість Юрій Камишний звернув увагу на часту появу образу хатинки. Він зазначив: «Хата – це ікона України». Не обійшли стороною індійський етап творчості живописця, адже своєрідним містком між культурами є наша міфологія, яку надзвичайно яскраво презентувала Леся Українка у «Лісовій пісні». Лейтмотивом виступу стало кредо митця «Ми народжуємося богами, але забуваємо стежку до себе». А тому мистецтво, яке встановлює діалог людини із собою, дозволяє їй знаходити своє вище покликання, долати усі життєві кризи й негоди.

На завершення розмови амбасадор України відповідав на численні запитання від студентів та викладачів університету.

Щиро дякуємо Юрію Камишному за цю онлайн-зустріч, і чекатимемо на нові, сподіваємося, у стінах університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */