Участь представників Житомирської політехніки в інфотурі “Овруч. Минуле і сучасне…”

Shares

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Державного університету “Житомирська політехніка” 22 березня 2023 року взяла участь в інфотурі “Овруч. Минуле і сучасне…” для працівників сфери туризму та студентів вищих навчальних закладів спеціальності “Туризм” Житомирської області.

Древлянський край зустрів нас по-весняному тепло та гостинно в селі Гощів, де студенти групи ТЗ-9 разом з викладачами мали нагоду ознайомитися з музейною спадщиною цього мальовничого села, що славиться шляхетними родоводами.

Свято-Василівська церква (пам’ятка архітектури ХІІ ст.) попри перебіг історичних подій минулого залишається духовною святинею часів Київської Русі та православ’я.

Далі на нас чекала піша прогулянка до місця поховання князя Олега та відвідування пам’яток архітектури в центрі міста Овруч, а саме Купецького маєтку, приміщення райвиконкому, колишньої в’язниці (наразі поліклініки), музею “Древлянські джерела”.

Незабутні враження збережемо в пам’яті від урочища “Гаряче каміння” (Словечансько-Овруцький кряж) як місця природної сили, що знаходиться в селі Папірня Овруцької Територіальної Громади.

На завершення нашого інфотуру мали можливість відвідати 160-річний дерев’яний храм Різдва Пресвятої Богородиці в селі В’язівка, що побудований у 1862 році, але є знищеним торік внаслідок російського вторгнення.

Незважаючи на усі складні виклики сьогодення, маємо впевнену надію на Перемогу та мирне українське небо.

Дякуємо тобі за гостинність, незламний Овруч!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */