Участь студентів Житомирської політехніки в проєкті «Школу-вгору»

Shares

Головною запорукою становлення кваліфікованого і конкурентоспроможного фахівця є безперервне підвищення фаховості.

Студенти кафедри психології та соціального забезпечення вже зі студентської лави мають можливість вчитись у провідних фахівців-психологів міста.

З 14 по 20 березня 2023 р. розпочав старт проєкт «Школу-вгору» розроблений міжнародними та українськими експертами, вчителями, тренерами та психологами і спрямований на розвиток цифрових компетентностей освітян та опанування ними засад психосоціальної підтримки учнів.

Проект буде реалізований у міських освітніх закладах до жовтня 2023 р. при залученні чотирнадцяти студентів, майбутніх психологів і соціальних працівників університету.

Проєкт реалізується за участі Державного університету «Житомирська політехніка» благодійною організацією БФ «Восток SOS» у партнерстві з естонською організацією «Mondo», БФ «Справжні українці» та БФ «Щире серце» за підтримки Гуманітарного фонду для України.

Тренеркою проекту є Марта Чумало – відома в Україні правозахисниця та психотерапевтка, у 2020 році стала лауреаткою правозахисної премії Посольства Нідерландів в Україні “Тюльпан прав людини”, а у 2023 – лауреаткою міжнародної правозахисної премії імені Улофа Пальме (Швеція).

Має великий досвід індивідуальної та групової роботи з представницями та представниками різних груп людей з вразливостями, а також фахівців, які працюють у напрямку протидії насильству та дискримінації.

Активність проєкту передбачає:

    • залучення до роботи у навчальних закладах молодих психологів, які пройшли підготовку в напрямах травмотерапії за трудовим договором строком 5 місяців;
    • посилення компетентностей шкільних психологів і підготовку студентів психологічних факультетів до роботи в навчальних закладах за допомогою тренінгів щодо травм, посттравматичного стресового розладу та гендерно зумовленого насильства;
    • підготовку локальних тренерів/ок із цифрових компетентностей за програмою з компонентом інклюзивного та онлайн-навчання щодо подальшого проведення тренінгів для педагогічного складу школи;
    • надання освітньої підтримки вчителям.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */