Налагодження співпраці між Житомирською політехнікою та Науковою асоціацією кібербезпеки України

Shares

Успішна реалізація університетських освітніх програм у галузі інформаційних технологій неможлива без налагодженої активної взаємодії з різними категоріями стейкхолдерів.

У Житомирській політехніці цьому питанню приділяється значна увага, відповідно провадиться активна співпраця з регіональними, всеукраїнськими та міжнародними ІТ-компаніями, професійними спільнотами, проектами, фондами тощо.

Представники стейкхолдерів долучаються до оновлення освітніх програм, провадження освітнього процесу у стінах університету, забезпечення практичної підготовки на базі компаній тощо.

Одним з етапів розширення кола стейкхолдерів – представників  академічної та наукової спільноти стало укладання Договору про співробітництво між Житомирською політехнікою та Громадським об’єднанням «Наукова асоціація кібербезпеки України», яке відбулося 20 лютого 2023 року.

Укладення цієї угоди розширило можливості для здобувачів вищої освіти, що навчаються на бакалаврських та магістерських освітніх програмах «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека», а також наукового-педагогічних працівників кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки та інших кафедр Житомирської політехніки з реалізації студентського та викладацького наукового, науково-технічного, освітнього  потенціалу, розширення співпраці з міжнародними партнерами, доступу до неформальної освіти тощо.

Варто зазначити, що різні форми співпраці кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки з асоціацією реалізовувалися ще до підписання договору, зокрема, доцент кафедри Олександр Пірог пройшов організоване асоціацією підвищення кваліфікації Carpathian Cybersecurity Winter Training Camp 2023, асистент кафедри Ольга Дячук та завідувач кафедри Андрій Єфіменко як викладачі долучені до реалізації освітнього проєкту “Veterano Cyber Cluster”, а президент асоціації, д.т.н., професор Сергій Гнатюк є рецензентом університетської бакалаврської освітньої програми «Кібербезпека».

Наразі планується долучення представників університету до інших форм співпраці з асоціацією та афілійованими з нею структурами, також долучення членів асоціації до провадження заходів з покращення освітнього процесу в університеті.

Житомирська політехніка та Наукова асоціація кібербезпеки України відкриті до співпраці, отож, долучайтеся!

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */