Еразмус+КА171: стажування студенток Житомирської політехніки в Чехії

Shares

Завдяки довготривалому партнерству Державного університету «Житомирська політехніка» з Технічним університетом м. Ліберець (Чехія) двоє студенток факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки та робототехніки, а саме Данііла ТКАЧУК і Наталія КОЗАЧЕНКО, що навчаються за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»,  а також Влада ЛУКАШЕВИЧ, студентка факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» проходили двомісячне стажування протягом осіннього семестру 2021-2022 н.р. на базі закордонного ЗВО в рамках реалізації програми міжнародної академічної мобільності Еразмус+.

Технічний університет у місті Ліберець був заснований в 1953 році, як Інститут машинобудування. Наразі на шести факультетах та одному інституті навчається близько 7 000 студентів. Університет входить у топ-1000 найкращих університетів світу за рейтингом QS World University Rankings. Крім того, університет бере участь у понад 100 дослідницьких міжнародних проєктах та в контрактних дослідженнях. Для своїх досліджень науковці Технічного університету в Ліберці працюють у лабораторіях із найсучаснішим обладнанням, що знаходяться в Інституті наноматеріалів, передових технологій та інновацій, відомому як CxI.

Завдяки плідній та кропіткій роботі над запропонованими партнерським ЗВО проєктами, кожна з дівчат зробила вагомий внесок у дослідження теми власного проєкту. Данііла ТКАЧУК працювала над  розробкою візуального сервоуправління, в той час як Наталія КОЗАЧЕНКО займалася розробкою програмного забезпечення для визначення траєкторії руху робота Universal Robot UR3. Влада ЛУКАШЕВИЧ спробувала себе у створенні системи віртуальної реальності з метою покращити життя людям похилого віку, хворим на деменцію.

Вітаємо Даніілу ТКАЧУК, Наталію КОЗАЧЕНКО та Владу ЛУКАШЕВИЧ з успішним завершенням непростого, але багатого на досвід та, що найважливіше, успішного стажування.

Співпраця з Технічним Університетом м.Ліберець продовжується, і на студентів Державного університету «Житомирська політехніка» чекають нові та незабутні Еразмус+ пригоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */