Долучення університетського партнера – компанії «Фрінет» до забезпечення технологічної практики студентів Житомирської політехніки

Shares

23 січня 2023 року у студентів Житомирської політехніки, що здобувають освіту за бакалаврськими освітньо-професійними програмами «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека» згідно графіку освітнього процесу розпочався важливий для формування професійних компетентностей етап навчання – технологічна практика.

Метою цієї практики є набуття здобувачами вищої освіти практичних навичок роботи з реальним мережним обладнанням та спеціалізованим програмним забезпеченням при побудові надійних, відмовостійких та захищених мережних інфраструктур.

Цього року практика проходить очно на базі лабораторій кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки під патронатом та за активного долучення багаторічного університетського партнера – інтернет-провайдера компанії ТОВ «Фрінет».

При плануванні та організації практики був врахований минулорічний досвід проведення практики на базі університету та досвід проведення виробничої та переддипломної практик на базі компанії. Зокрема, фахівці компанії при аналізі результатів практик зазначили недостатність навичок студентів при роботі з волоконно-оптичними каналами зв’язку, що є дуже важливим у сучасних умовах побудови та експлуатації критичної інфраструктури електронних комунікацій.

Для вирішення цієї проблеми компанія передала Житомирській політехніці таке мережне обладнання:

    • маршрутизатори ZTE ZXR 10 5928 з оптичними портами;
    • комутатори Cisco 3560 з оптичними портами;
    • зовнішні медіаконвертори Step4Net;
    • змінні інтерфейсні модулі типу SFP;
    • оптичні патчкорди LC/UPC-LC/UPC;
    • оптичні патчкорди SC/UPC-SC/UPC;
    • консольні кабелі/перехідники стандарту RS232-USB.

Зазначене обладнання стало чудовим доповненням і розширенням матеріально-технічної бази кафедри та буде застосовуватися не лише для проведення технологічної практики, а і для забезпечення поглибленого вивчення тематики професійно-орієнтованих дисциплін, проведення студентських наукових досліджень, а також курсових і кваліфікаційних робіт не лише здобувачами вищої освіти спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія» чи 125 «Кібербезпека», а й здобувачами суміжних спеціальностей, зокрема, спеціальності 172 «Телекомунікації та радіотехніка».

Щира подяка начальнику відділу сервісного обслуговування технічної служби Житомирської філії ТОВ «Фрінет» Ярославу Кручинському та директору Житомирської філії ТОВ «Фрінет» Юрію Левченку за допомогу та співпрацю.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

P.S. Після закінчення практики здобувачів вищої освіти очікує лекція від фахівців компанії щодо забезпечення безперервної роботи мережної інфраструктури в умовах викликів сьогодення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */