Участь Житомирської політехніки у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»

Shares

24–25 листопада в онлайн-форматі відбувся щорічний Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», організатором якого є Всеукраїнська екологічна ліга за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Ключова тема Форуму 2022 року – Дорожня карта реалізації Закону України «Про управління відходами».

Цьогоріч форум об’єднав більше 380 учасників з усіх регіонів України, серед яких: депутати, науковці, експерти, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, територіальних громад, природоохоронних громадських об’єднань, міжнародних організацій, комунальних та бізнес-структур. Привітали учасників:

    • Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Стрілець Руслан Олександрович,
    • народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Бондаренко Олег Володимирович,
    • голова Всеукраїнської екологічної ліги, голова Оргкомітету Національного форуму Тимочко Тетяна Валентинівна.

У форумі взяли активну участь викладачі та студенти кафедри екології та природоохоронних технологій і кафедри наук про землю. В перший день роботи Національного форуму Міндовкілля України презентувало Дорожню карту реалізації Закону України «Про управління відходами», учасники обговорили питання нормативно-правового регулювання у сфері поводження з побутовими та промисловими відходами, відходами руйнації в Україні, та наближення українського законодавства до європейських правил і стандартів.

У першій пленарній сесії форуму «Нормативно-правове регулювання у сфері поводження з побутовими та промисловими відходами, відходами руйнації в Україні: наближення до європейських правил і стандартів» виступила з доповіддю доцент кафедри екології та природоохоронних технологій Корбут Марія Броніславівна на тему «Раціональні підходи у впровадженні інноваційної системи поводження із харчовими відходами в Україні».

Активну участь в обговоренні доповідей та круглих столах взяли студенти груп: ЕО-40, ТЗНС-40, НЗ-1 та НЗ-2. У другий день Національного форуму відбулося підведення підсумків, ухвалення Резолюції Форуму та звернень до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, профільних міністерств і відомств.

Дякуємо організаторам та учасникам за мега важливий та цікавий захід для всієї екологічної спільноти.

Докладніше на сайті ВЕЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */