Круглий стіл на тему “Права людини в умовах війни”

Shares

10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, який було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

Засновники Міжнародного дня прав людини висловлювалися за розширення прав людини, активну пропаганду ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги.  09 грудня  2022 року факультетом національної безпеки, права та міжнародних відносин було проведено круглий стіл на тему “Права людини в умовах війни”.

Гостями даного заходу стали ЧЕРНИШ ЄВГЕНІЙ – директор юридичного департаменту Житомирської міської ради. РАДУШИНСЬКА НАТАЛІЯ – заступниця директора регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Житомирської області.

Участь у круглому столі взяли більше 70 студентів. Спікери дослідили та презентували найктуальніші теми, зокрема, питання розвитку Європейської системи захисту прав людини, захист прав дитини в умовах збройного конфлікту, позбавлення права власності на рухоме майно в період воєнного стану: баланс між правами власника та інтересами суспільства, кримінальна відповідальність громадян України мобілізованих до окупаційної армії. Особливої уваги заслуговує доповідь основного спікера ЛЕГАН ІРИНИ, д.ю.н, доц., професора кафедри права  та правоохоронної діяльності «Геноцид як злочин проти безпеки людства за міжнародним кримінальним правом».

Дякуємо за плідну працю усім гостям та спікерам  круглого столу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */