Прикладні лінгвісти Житомирської політехніки та Українська Вікіпедія

Shares

Студенти-філологи Житомирської політехніки  долучилися до заходу, який було організовано Євгенією Канчурою, куратором групи ПЛ-3 та керівником гуртка «Інтертекстуальні студії».

Зустріч з нейробіологом Олексієм Болдирєвим,  доцентом Київського академічного університету та науковим співробітником НАН України, яка відбулася за сприяння керівника гуртка вже вдруге, дозволила студентам-філологам не лише дізнатися про динаміку розвитку української Вікіпедії, а також що особливо важливо під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, із розповсюдженням інформації про нашу країну, про принципи верифікації даних у вільній енциклопедії та про систему контролю за достовірністю таких даних.

Ця зустріч надала можливість майбутнім прикладним лінгвістам ознайомитися з різноманітними українськими платформами популяризації  науки, адже Олексій Болдирєв є також науковим редактором порталу “Моя наука”, співзасновником акції “Дні науки” та ютуб-каналу “Наукуїмо”.

Олексій Болдирєв запросив наших студентів долучатися до ініціатив проєкту «Реальна Наука / Real Science» та до редагування й написання статей української Вікіпедії. До заходу долучилися також куратор груп ПЛ-1 і ПЛ-2 Ірина Біляк та інші викладачі кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */