ERASMUS+: навчальний семестр на базі Університету м. Загреб (Хорватія)

Shares

Державний університет «Житомирська політехніка» та Університет м. Загреб, в результаті досягнутих домовленостей щодо співпраці в освітній і наукових сферах та підписання меморандуму про співпрацю, у 2022 році успішно ініціювали проєкт Міжнародної академічної мобільності в рамках програми Еразмус+ на 2022-2024 навчальні роки.

За результатами конкурсного відбору вже на початку осіннього семестру 2022-2023 н.р. двоє студенток «Житомирської політехніки» ОР «Бакалавр», а саме Лейла Петрук, студентка факультету бізнесу та сфери обслуговування, спеціальності «Менеджемент», а також Анастасія Величко, студентка факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин, спеціальності «Право» розпочали свою довгоочікувану подорож до одного з найстаріших та найбільших державних університетів Хорватії – Університету м. Загреб – з метою навчання.

Лейла Петрук та Анастасія Величко не лише безкоштовно відвідують обрані ними навчальні курси впродовж 5 місяців, але і отримують щомісячну стипендію у розмірі 800 Євро за рахунок коштів Програми.

Задоволені та сповнені вражень студентки прокоментували своє перебування у Хорватії:

«Пройшов місяць з мого приїзду, а емоції досі переповнюють.

Навчання тут цікаве, а чи відрізняється від навчання в нашому університеті? Мовою викладання передусім, так як всі пари проходять англійською. Чи складно? Складно, але навчання і є для того, щоб дізнаватись те, чого не знаєш. Дисципліни, які я обрала, перегукуються з українськими, що значною мірою спрощує процес навчання. Одногрупники та викладачі максимально відкриті до діалогу. 

Окрім можливості навчатися, участь у Програмі дозволяє наблизитися до культури країни, в якій перебуваєш, та зануритися в неї наскільки це можливо. 

У вільний час ми маємо змогу подорожувати, адже Хорватія межує з багатьма туристично привабливими країнами…”

Лейла ПЕТРУК

«Завдяки Програмі Еразмус+  я отримала унікальну можливість не лише навчатися протягом семестру за кордоном, але й побудувала нові знайомства, вже встигла здійснити подорож до Словенії та Італії. Емоції переповнюють! 

Підхід до викладання дещо відрізняється від того, як навчальний процес відбувається в рідному університеті, і в цьому є свої особливості та труднощі. Однак дружня атмосфера надихає та спрощує процес адаптації.

Окрім цього, органи студентського самоврядування заохочують, особливо іноземних студентів, до участі в різноманітних заходах, дозволяючи нам  пізнати культурну спадщину Хорватії і не лише…”

Анастасія ВЕЛИЧКО

Бажаємо студенткам мотивуючого, успішного, результативного навчання та емоційно-незабутнього перебування у дивовижному мегаполісі, яскравому місті та столиці Хорватії – м. Загреб!

Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */