Доповідь «Житомирська політехніка: виклики в умовах війни» презентовано на науковій конференції Ягеллонського університету

Shares

25 листопада 2022 року проректор з науково-педагогічної роботи та молодіжної  політики Житомирської політехніки Олена Денисюк взяла участь у науковій конференції «Війна і університет», яка була організована відділом українсько-польських досліджень факультету міжнародних відносин і політології Ягеллонського університету.

Під час урочистого відкриття наукової конференції «Війна і університет» з вітальним словом виступив Генеральний консул України в Кракові Вячеслав Войнаровський. До участі у конференції долучились особисто і он-лайн польські та українські науковці, зокрема, виступили спікери з вишів Києва, Харкова, Львова, Луганська, Маріуполя, Донецька та Вінниці, Національної спілки художників України, Національної бібліотеки України ім. І.В. Вернадського та ін.

Партнерами конференції були Центр громадських ініціатив Бюро Уповноваженого з прав людини РП, Об’єднання Українців Польщі, Об’єднання Лемків Польщі, Фундація «Український дім в Перемишлі», Спілка харцерства Польщі, Незалежний медіа-центр в Європі, Колегіум Східної Європи.

Олена Денисюк виступила з доповіддю: «Житомирська політехніка: виклики в умовах війни» в секції учасників з проекту “Інноваційний університет”. Під час доповіді вона зосередила увагу на актуальних питаннях функціонування університету під час воєнного стану, участі колективу та студентів у оборонних діях, державних та громадських волонтерських проектах, університетській дипломатії в академічному, науковому та міжнародному середовищі.

Крім того, презентація окреслювала виклики, що успішно долає команда Житомирської політехніки по організації безпечного робочого й освітнього процесу, утриманні фінансової стабільності університету, здійсненні активної профорієнтаційної роботи і якісної вступної кампанії, збереженні і нарощенні кадрового потенціалу, забезпеченню електроенергією і теплом навчальних корпусів та гуртожитків, виконанню університетом зобов’язань в межах програм міжнародної співпраці.

Усім присутнім доповідач розповіла про наших студентів, випускників та колег, які самовіддано захищають український народ та Героїв, які віддали своє життя за Батьківщину… Як сказала по закінченню конференції керівник відділу українсько-польських досліджень, проф. Аліція Новак: «Ми бачимо, що ВИ боритесь і поборете….»

Разом до Перемоги!

В рамках конференції також відбулась презентація експозицій світлин Микити Карченко «Відбудова Ірпеня», Микити Далецького «Харків періоду війни», фоторепортажу з Харкова Вадима Бєлікова, а також колекції військових шевронів Матеуша Камьонкі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */