Cisco IPD Week November-2022 з Житомирською політехнікою

Shares

Вже кілька років представники професійної спільноти інструкторів Cisco в Україні разом із представниками професійних спільнот інших країн є активними учасниками заходів Cisco IPD Weeks (Cisco Instructor Professional Development Weeks), які проводяться кілька разів на рік компанією Cisco для підвищення кваліфікації та фаховості викладачів-інструкторів академій Cisco з усього світу. Зазвичай такі заходи через їх міжнародний статус є англомовними, але українська спільнота інструкторів є однією з небагатьох спільнот, яка організувала та проводить у межах цих заходів саме україномовні сесії.

Cisco IPD Week November-2022 проводився з 7 по 11 листопада 2022 року, на ньому було представлено 8 англомовних доповідей та більше 20 доповідей дев’ятьма різними мовами світу (зокрема, і українською), присвячені різним ІТ-напрямкам – від моделювання комп’ютерних мереж до хмарних технологій, великих даних та кібербезпеки.

Цього разу тематика англомовних доповідей була наступною: Program Updates, Pipelines to the Cloud, Teaching APIs with Postman, Help NetAcad Evolve! Instructor Feedback Session, Best Practice: Using Cisco Modelling Labs (CML) for Netacad, New IT Essentials 8 Technical Topics, Rock Your World with Data – The Power of Data is Impacting Every Industry, Physical Networking and Network Programmability in Packet Tracer. Їх проводили як фахівці компанії Cisco, так і провідні інструктори Центрів підготовки інструкторів та підтримки академій з різних країн та континентів.

Представники української спільноти Наталія Полякова, Анатолій Чепинога та Андрій Єфіменко підготували три доповіді українською мовою, а саме:

    1. Використання платформи Skillsforall для доповнення сертифікаційних курсів.
    2. Start IT. Cisco4Ukraine – програма підтримки українських громадян в Європі та Україні. 
    3. Налагодження NAT та Port Forwarding у середовищі Packet Tracer

Житомирську політехніку з технічною  доповіддю «Налагодження NAT та Port Forwarding у середовищі Packet Tracer» презентував керівник університетських Центрів підготовки інструкторів та підтримки академій Cisco, тренер інструкторів Cisco Андрій Єфіменко. У своєму виступі на прикладах він поділився практичним досвідом налагодження різних варіантів технології NAT, а також досвідом дослідження та вирішення проблем з цією технологією у складних мережах.

До багатьох сесій Cisco IPD Week November2022 як слухачі також долучилися викладачі кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Житомирської політехніки Єлизавета Байлюк, Олександра Покотило, Ольга Дячук, Ігор Фальковський та колеги з інших кафедр, які є інструкторами університетської академії Cisco. Їх участь у заході за два тижні буде підтверджена відповідними сертифікатами про підвищення кваліфікації, а отримані з доповідей знання та досвід, а  також проведене живе спілкування з доповідачами нададуть можливість використати нові методи, технології та підходи при викладанні відповідних освітніх компонент здобувачам вищої освіти з ОПП «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека».

Щира подяка пані Raquel Martinez Hernandez (Europe Technical Manager Cisco Networking Academy Corporate Affairs) та пані Юлії Танасюк (Cisco ITC, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича) за чудову організацію та модерацію сесій спікерів професійної спільноти інструкторів Cisco в Україні.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки,
Центр підготовки інструкторів академій Cisco
Державного університету «Житомирська політехніка»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */