Участь аспіранта Житомирської політехніки у заході для молоді України “Головний табір країни. Київщина”

Shares

Протягом 22-28 серпня 2022 року аспірант Державного університету “Житомирська політехніка” Іван Новосьолов брав участь у Всеукраїнському комплексному освітньо-виховному просвітницькому заході для молоді України “Головний табір країни. Київщина”, який відбувся під патронатом Київської обласної військової адміністрації.

Подія створена з метою налагодження двостороннього відкритого діалогу та співпраці між молоддю та представниками влади.

Програма табору містила дискусійні панелі, майстер-класи та фізичні активності. Також проводилися тренінги та семінари за участю спікерів із різних галузей – екс-міністри, діючі представники міністерств, підприємці, депутати, громадські діячі, представники молодіжних центрів, представники департаментів Київської обласної військової адміністрації, працівники Центрів зайнятості, військово-патріотичних організацій, політологи, журналісти, маркетологи, блогери, волонтери, призери олімпійських ігор тощо.

Не дивлячись на те, що Іван Новосьолов був учасником заходу, за своєї ініціативи він виступив модератором проведення дебатів за британським форматом.

“Однією з особливостей табору була можливість учасників вносити зміни та пропозиції до програми дня. Так одного вечора я запропонував організаторам провести дебати між учасниками табору. Вони погодилися, але з умовою, що організатори також гратимуть. Я був модератором самої гри. Пояснив учасникам правила та регламент дебатів за британським форматом і провів післяігрову рефлексію з кожним із учасників. Взагалі цей захід, як на мене, — унікальна можливість для молоді знайти однодумців та напрацювати рішення та проекти, що будуть змінювати Україну та світ на краще.”  — ділиться Іван.

Учасники мали змогу взяти участь у майстер-класах із дзюдо, плавання, ушу, греко-римської боротьби, фехтування, “спорту для всіх”, українських танців, аеророзвідки, стронгмену, метання ножів та поводження зі зброєю, виготовлення свічок, ткацтва, гончарства.

Також проводилася презентація діяльності та навчання для учасників щодо мінно-вибухової безпеки, надання домедичної допомоги в екстрених ситуаціях. Відбувалася робота в групах із тренінгових кейсів щодо протидії інформаційній війні і токсичних відносин. Працювала театральна студія. Іван взяв участь у культовій виставі “Білий Птах” від режисера Романа Корнієнко.

Головний табір країни, який відбувся, запам’ятається всім надовго і ще довго триматиме учасників під враженнями.  Він про можливості для молоді тут і зараз, про дієву і ефективну співпрацю Київської обласної військової адміністрації з молоддю Київщини і делегатами інших регіонів. Це навчання і змістовне дозвілля, спорт та набуття soft skills. Це голос молоді, котрий почули. Впевнені, що такі заходи стануть доброю традицією на майбутнє!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */