Айдентика Дня Державності України: відкривай нове, вивчай, поширюй

Shares

28 липня Україна щорічно відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення.

До Дня Державності України за координації Міністерства культури та інформаційної політики України підготовлено концепцію єдиної візуальної символіки свята.

В основу концепції відзначення Дня Державності України покладена ідея утвердження зв’язку українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу.

Айдентика включає інформаційні продукти, що містять дизайн-макети, експозиційні макети, шрифти, логотипи, патерни, кольори тощо.

“Ця айдентика створена для того, щоб викликати відчуття єдності, адже у всіх нас, як українців, один символ – тризуб. Окрім цього, завдяки даній кампанії ми знищуємо міф про те, що Україна – молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичів, а саме від знаку Володимира Великого, а це є прямим свідченням нашої тисячолітньої історії”, – пояснюють автори айдентики.

Вся айдентика складається з логотипу дня державностi, тризуба, повiдомлення i фотографiй (які розміщуються вiдповiдно до повiдомлень).

Візуальні носії містять у собі наступну сутність:

1. Символ нашоï незалежностi
Тут використовується наш державний герб, як знак нашої незалежності і свободи

2. Символ нашої боротьби
Тут використовується тризуб з шеврона ЗСУ, як символ боротьби і самовіддачі заради нашої держави

3. Символ нашої історії
Тут використовується тризуб Володимира, як свідчення нашої тисячолітньої історії.

4. Символ нашої ідентичності
Тут використовуються тризуби, які відмальовані вручну, різними людьми, як символ їхнього зв’язку з Україною.

Під час відзначення Дня Державності України усі охочі можуть безкоштовно використовувати інформаційні продукти, які розміщені в електронному вигляді за посиланням, де кожен може обрати те, що йому до душі.

Обирай свою айдентику свята, святкуй разом із Україною в одному стилі 🇺🇦

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */