Офіційна поїздка представників ФБСО в рамках реалізації міжнародного проєкту програми Європейського Союзу Еразмус+

Shares

Відповідно до плану реалізації міжнародного проєкту програми Європейського Союзу Еразмус+ «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України» (DigEco) 618270-EPP-1-2-2020-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP завершилася  робоча поїздка  представників факультету бізнесу та сфери обслуговування, яка здійснювалася під керівництвом ректора Державного університету «Житомирська політехніка» професора Віктора Євдокимова та першого проректора, професора Оксани Олійник, за участю керівника міжнародних зв’язків доцента Василя Мамрая. До робочої групи від факультету ввійшли: декан факультету, професор Галина Тарасюк, завідувачка  кафедри  менеджменту і підприємництва, професор Тетяна Остапчук та завідувачка кафедри фінансів і кредиту, професор Наталія Виговська.

Перша частина програми візиту (29 травня – 4 червня 2022 року) передбачала участь членів делегації у конференції в рамках Міжнародного тижня DigEco, який проходив в Університеті прикладних наук м. Гамбург  (Німеччина). Українську делегацію представляли відомі вчені університетів-партнерів Житомирської політехніки по проєкту DigEco: Приазовського державного технічного університету, Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

Окрім того, всі члени консорціуму проєкту представили результати реалізації Стратегії DigEco за перші роки реалізації проєкту, звіти щодо стану модернізації навчальних планів та розробки нових інноваційних курсів, обмінялися досвідом та визначили перспективи проєкту.

Варто відмітити, що в Житомирській політехніці розроблено та впроваджено 13 навчальних дисциплін DigEco в освітні програми підготовки магістрів за такими спеціальностями: Економіка; Фінанси, банківська страва та страхування; Менеджмент; Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; Міжнародні економічні відносини; Туризм.

Зокрема, це такі інноваційні навчальні дисципліни як: цифрова грамотність; цифрова ефективність у бізнесі  та економіці; цифрові бізнес-моделі; аналіз великих даних та бізнес-аналітика; фінтехнології в банківській справі, страхуванні та управлінні активами; блокчейн, інноваційний менеджмент і технології; аналіз великих даних у фінансах;  цифровий маркетинг у дії; цифрове підприємництво у дії; управління великими даними; аналітика даних для маркетингу; дизайн-мислення; гнучке управління проектами.

В університеті прикладних наук м. Гамбург  (Німеччина) відбулася зустріч з керівництвом університету робочої делегації нашого університету. Були окреслені можливості подальшої співпраці в науковій та освітній діяльності університетів.

Друга частина програми візиту  (5 червня – 9 червня 2022 року) передбачала участь учасників проєкту DigEco в координаційній нараді проєкту та засіданнях робочих груп університетів-членів консорціуму на базі Університету ім. М. Ромеріса м. Вільнюс – Каунас (Литва).

Окремі  стратегічні сесії та робочі наради були присвячені питанням організації подальшої роботи консорціуму в контексті реалізації Стратегії DigEco,  фінансового та матеріально-технічного забезпечення проєкту.  Важливою складовою проєкту, що реалізується, є адаптація освітнього середовища для платформи інклюзивної освіти, створення інструкцій та пілотне навчання за допомогою платформи інклюзивної освіти.

Член консорціуму – громадська організація «Паросток» (м. Вінниця) представила результати реалізації плану проєкту з питань інклюзивної освіти та план подальших дій щодо її подальшого впровадження в Україні.

Цікавою та насиченою була зустріч керівництва Житомирської політехніки та представників факультету бізнесу та сфери обслуговування з керівництвом університету ім. М. Ромеріса м. Вільнюс – Каунас (Литва). Відбулося обговорення питань щодо впровадження програм подвійних дипломів за окремими освітніми програмами підготовки бакалаврів та магістрів університету та факультету, зокрема. Визначені можливі перспективи співпраці в сфері наукової та освітньої діяльності обох університетів.

Всі особисті зустрічі були пронизані духом великої підтримки України представниками наукової та освітянської спільноти зарубіжних партнерів-учасників та їх народу, єдності з українським народом у боротьбі з ворогом демократії, свободи, розвитку. Відчувалась  беззаперечна віра в нашу перемогу.

Впровадження проєкту програми Європейського Союзу Еразмус+ «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України» (DigEco) 618270-EPP-1-2-2020-1-LT- EPPKA2- CBHE-JP, що базується на міжнародній практиці освіти 4.0, дасть можливість подальшого спільного розвитку європейських та українських університетів, подальшого розвитку України в сучасних умовах та, особливо, в період відбудови нашої держави.

Працюємо разом, працюємо далі. Все буде Україна!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */