Сумуємо з приводу смерті Галини Олексіївни Райковської

Shares

14 листопада 2021 року передчасно пішла з життя Галина Олексіївна Райковська, доктор педагогічних наук, професор, людина прекрасної душі, відкритого і доброго серця.

Галина Олексіївна – інженер-механік за освітою, випускниця Житомирського філіалу Київського політехнічного інституту та інженер-педагог (Українська сільськогосподарська академія).

З 1978 р. по 1986 р. працювала на посаді інженера-технолога Житомирського ремонтно-механічного заводу «Лісмаш». З 1986 р. перейшла на викладацьку роботу до Житомирського сільськогосподарського технікуму, де працювала викладачем.

У 2003 р. захистила кадидатську дисертацію і перешла на роботу до Житомирського державного технологічного університету, працювала доцентом кафедри управління персоналом і економіки праці. З 2005 р. Галина Олексіївна – доцент кафедри технології машинобудування і конструювання технічних систем, а з 2010 р. – професор кафедри.

У 2012 р. захистила докторську дисертацію і отримала науковий ступінь доктора педагогічних наук. З 2013 р. по 2017 р. очолювала кафедру загально-інженерних дисциплін.
До теперішнього часу працювала на посаді професора кафедри механічної інженерії факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки Державного університету «Житомирська політехніка».

Галина Олексіївна є автором більше 100 наукових і науково-методичних праць, у тому числі, автором монографій, навчальних посібників з нарисної геометрії, інженерної і комп’ютерної графіки, комп’ютерного конструювання і моделювання, конструкторсько-технологічних здібностей майбутніх фахівців, член спеціалізованої вченої ради, науковий керівник кандидатських дисертацій з теорії і методики професійної освіти.

За роки своєї плідної діяльності Галина Олексіївна відповідально та професійно відносилася до своєї роботи, до спілкування з колегами та студентами, підготувала не одне покоління фахівців, розв’язала тисячі життєвих і фахових задач і рівнянь.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким.

Вічна та світла пам’ять …

2 коментарі до “Сумуємо з приводу смерті Галини Олексіївни Райковської”

  1. Співчуття рідним та близьким! Дуже шкода, це була світла та порядна людина!!! Вічна пам’ять!!!

  2. Від щирого серця дякую Галині Олексіївні за її викладацьку роботу, світла пам’ять цій великій людині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */