Візит Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета до Житомирської політехніки

Shares
29 липня 2021 року під час перебування Міністра освіти і науки Україні у Житомирській області, Сергій Шкарлет відвідав з офіційним візитом Державний університет «Житомирська політехніка». Програма візиту до університету була насиченою та інформативною.

Перш за все, Сергія Шкарлета чекала почесна місія відкриття Інтерактивного музею науки і технологій «Політехнік» – спільного проекту Державного університету «Житомирська політехніка» та Асоціації випускників Житомирської політехніки.
У створенні музею безпосередню участь бере студентська лабораторія мехатроніки «MechLab», що дозволяє наочно продемонструвати школярам знання та практичні вміння студентів університету, а також зацікавити їх до майбутнього навчання в університеті. Механіка, оптика, електрика, магнетизм, логіка, акустика – за допомогою інтерактивних експонатів відвідувачі зможуть самостійно перевірити та зрозуміти принципи роботи тих чи інших законів природи.
Далі Сергій Шкарлет ознайомився з роботою приймальної комісії університету, поспілкувався з деканами, гарантами освітніх програм та абітурієнтами. В продовження візиту відбувся огляд матеріально-технічної бази університету – аудиторій, лабораторій телекомунікацій, відеонагляду, робототехніки ФКІТМР, фізики, транспортних технологій. Міністр також висловив вітальне слово учасникам підсумкового форуму Міжнародного проекту SmaLog KA2-Erasmus+, серед яких були представники 4-х ЗВО України, університетів Італії, Польші, Німеччини, Грузії.
На завершення візиту відбулась зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з керівництвом університету, проректорами, деканами, гарантами освітніх програм, студентським активом Житомирської політехніки. На зустрічі були присутні заступник голови Житомирської ОДА Юрій Оханський, т.в.о. директора Департаменту освіти і науки ЖОДА Наталія Осипович, директор групи компаній ТОВ «ІСМ ЮА», ТОВ «Ізігенератор Україна», ТОВ «Сана Комерс Україна» Дмитро Антонюк.
Ректор Житомирської політехніки Віктор Євдокимов представив загальну інформацію про досягнення університету протягом останніх років, зосередив свою увагу більшою мірою на поточних результатах Вступної кампанії 2021 року, стартові роботи Наукового ліцею університету, навчанні іноземців та учасників АТО, провадженні дуальної освіти, розвитку матеріально-технічної бази, міжнародній активності Житомирської політехніки. Також Віктор Євдокимов висловив вдячність  вельмишановному Міністрові Сергію Шкарлету та народному депутатові України Арсенію Пушкаренко за сприяння у виділенні коштів на завершення будівництва нового корпусу університету у обсязі 8,0 млн. грн.
Дякуємо Сергію Миколайовичу за візит до Житомирської політехніки, позитивну оцінку роботи колективу університету та студентської молоді! Знаходимось у постійному русі, активно готуємося до початку нового навчального року, щодня зустрічаємо сотні абітурієнтів в стінах університету!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */