Професорка кафедри екології, д.б.н. Олена УВАЄВА пройшла наукове стажування в місті Торуні (Польща)

Shares

Завдяки співпраці між Державним університетом «Житомирська політехніка» та Університетом Миколая Коперника у Торуні (Польща) за програмою Erasmus+, професор кафедри Олена УВАЄВА пройшла наукове стажування.

У межах програми було організовано експедицію до заповідника «Пташиний рай», який знаходиться в місці впадіння р. Вісла до Балтійського моря. Дослідження проводились під керівництвом професорки Університету Миколая Коперника у Торуні, голови Польського малакологічного товариства Ельжбєти Жбіковської та професорки Вроцлавського університету, голови Польського паразитологічного товариства Іоанни Хільдебрант. Під час лабораторних досліджень було визначено близько 23 видів прісноводних молюсків та понад 30 видів їх паразитів, які є небезпечними для риби, птахів, худоби і людини. Для визначення видової належності мікроскопічних паразитів, окрім традиційних морфологічних методів, було використано і ПЛР-тести.

Дякуємо польським колегам за співпрацю та неймовірно цікавий досвід!

P.S. Польські колеги гостинно запрошують українських дослідників до наукової співпраці, бо зацікавлені у публікаціях українських вчених у фаховому польському журналі «Folia Malacologica», який спеціалізується на молюсках та їх паразитах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */