Участь студентів Житомирської політехніки у OWASP Zhytomyr 2021 Meetup #2

Shares

Вчергове студенти Житомирської політехніки Олександр Островський, Дмитро Тальченко, Михайло Гончаров, Богуслав Волинець, які навчаються за спеціальностю 125 «Кібербезпека», разом з викладачами кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Андрієм Єфіменком та Єлизаветою Байлюк, долучилися до онлайнового заходу від Житомирського відділення OWASP – OWASP Zhytomyr 2021 Meetup #2.

Особливістю цієї зустрічі були виступи лідера Лондонського відділення OWASP, незалежного консультанта з 20-річним досвідом роботи з безпеки фінансових застосунків Сема Степаняна (Sam Stepanyan) та нашого земляка-житомирянина, фахівця з розробки мобільних, зокрема, банківських додатків,  Володимира Невмержицького (Volodymyr Nevmerzhytskyi).

Сем Степанян розповів про один з проектів OWASP – OWASP Nettacker Project. Цей проект, з однієї сторони, не такий відомий як Shodan чи Osmedeus, але з іншої – він є дуже потужним інструментом класу ‘Swiss-Army-Knife’ для збору інформації та сканування вразливостей. Варто зазначити, що цей проект є проектом з вільним кодом, який реалізований на мові Python. Його постійно та активно підтримує компанія Google, зокрема, і через щорічну студентську літню інтернатуру.

Доповідь Володимира Невмержицького була присвячена розгляду на реальних життєвих прикладах відомих вразливостей мобільних застосунків. Доповідач продемонстрував прийоми пошуку, аналізу, усування вразливостей у програмному коді та прийоми захисту від подальших атак.

Цікаві, потужні, практичні доповіді! Впевнені, що отримані знання однозначно будуть успішно використані на заняттях. Наступна зустріч 24 квітня 2021 р. на події від Київського відділення OWASP – OWASP Kyiv Spring 2021 ONLINE Meetup

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки
Державного університету «Житомирська політехніка»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */