Студенти-екологи – учасники Всеукраїнського круглого столу «Трагедія на Чорнобильській АЕС очима студентської молоді: 35 років потому»

Shares

27 квітня 2021 року відбувся Всеукраїнський міжуніверситетський круглий стіл на тему: «Трагедія на Чорнобильській АЕС очима студентської молоді: 35 років потому». Даний захід проведено як елемент неформальної освіти на базі Черкаського державного технологічного університету.

До заходу долучилися представники закладів вищої освіти України, а саме: Черкаський державний технологічний університет (ЧДТУ) (Григор О.О. – ректор ЧДТУ; Громико А.В. – ліквідатор аварії на ЧАЕС, доцент ЧДТУ; Свояк Н.І. – доцент кафедри екології, Камінська М. – студентка та ін.), Львівський державний університет безпеки життєдіяльності (Головко Євген – курсант Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та ін.), Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького (студенти – Сухина М.С., Пасічнюк А.А. та ін.), Державний університет «Житомирська політехніка» (Кошовий В. – студент) та інші.

Під час заходу були розглянуті питання, присвячені техногенному впливу на довкілля та наслідкам у результаті трагедії на Чорнобильській АЕС. Учасники поділилися науковими дослідженнями, пов’язаними з радіоактивністю, історичними даними та документацією, яка досі не була оприлюднена, питаннями та застереженнями щодо екологічного харчування тощо.

Ліквідатори аварії на ЧАЕС та їх діти поділилися зі слухачами своїми спогадами про страшну трагедію та її наслідки. Кожен учасник круглого столу по завершенні даного заходу отримав сертифікат учасника Всеукраїнського міжуніверситетського круглого столу (0,1 кредиту ЄКТС).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */