Круглий стіл зі стейкхолдерами за спеціальністю 275.03 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)»

Shares

22 квітня 2021 року в онлайн форматі відбувся круглий стіл зі стейкхолдерами кафедри автомобілів і транспортних технологій Житомирської політехніки. Порядок денний зустрічі був присвячений обговоренню проектів освітніх програм «Транспортні технології на автомобільному транспорті» за освітнім ступенем бакалавра та «Розумний транспорт і міська логістика» за освітнім ступенем магістра зі спеціальності 275.03 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)».

У зустрічі взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри автомобілів і транспортних технологій Житомирської політехніки, здобувачі вищої освіти спеціальності «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» та стейкхолдери:
Ясинецький Валерій, начальник управління транспорту департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА;
Грибан Микола, начальник Управління Укртарнсбезпеки в Житомирській області;
Федорченко Дмитро, голова Наглядової ради, співвласник ПАТ Житомирське АТП 11854;
Місюра Дмитро, технічний директор ПП Савицький (пасажирські перевезення);
Дідківський Богдан, логіст, логістична компанія «Альфаком»;
Грищук Геннадій, депутат Житомирської міськради;
Бака Олег, технічний директор ПП «Шеріфф»;
Власюк Олена, митний брокер ТОВ «Ледіс+», студентка групи ТРТ-2м.

Зустріч передбачала презентацію проектів освітніх програм підготовки бакалаврів і магістрів за спеціальністю «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)», презентацію наукових напрямів роботи кафедри в межах цієї спеціальності, а також презентацію матеріально- технічної бази кафедри та використання обладнання в освітньому процесі і науковій роботі студентів. В ході обговорення змісту освітніх програм особлива увага була зосереджена на сучасних умовах праці фахівців транспортної сфери та тих компетентностях, якими вони повинні володіти.

Крім представників підприємств транспортної галузі міста Житомира, активну участь в обговоренні освітніх програм взяли й студенти  спеціальності «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)».

За результатами обговорення, були визначені напрями подальшої співпраці з компаніями та організаціями, представники яких були присутні на зустрічі. Це і залучення фахівців компаній до участі у освітньому процесі, і проходження практик студентів на підприємствах тощо.

Ряд слушних зауважень щодо змісту освітніх програм було прийнято до уваги і буде враховано при формуванні освітніх програм на 2021 рік вступу.

Дякуємо всім учасникам круглого столу за конструктивний діалог та слушні пропозиції!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */