Кураторська година студентів ГЕФ з нагоди відзначення Всесвітнього дня поезії

Shares

У Житомирській політехніці говорили про Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається в Україні з 2004 року. 18 березня 2021 року відбулась тематична кураторська година студентів гірничо-екологічного факультету академічної групи ЕО-1мб під керівництвом куратора Тетяни Єльнікової.

Під час онлайн-зустрічі студенти змогли дізнатися про історію  свята. Студенти розглянули як відзначають Всесвітній день поезії у багатьох країнах світу та в Україні, а також дізнались цікаві факти про поезію. Найбільше вразив той факт, що одну поезію можна прочитати 2848 способами! Цю поезію-паліндром створила китайська поетеса Су Хуей у ІV столітті. Поезія представляє собою квадрат з ієрогліфів розміром 29×29, яку можна прочитати, переходячи квадратом вправо або вліво, по горизонталі, вертикалі і навіть діагоналі.

Студенти поділились своїм відношенням до поезії. Вони хоч самі і не пишуть вірші, але отримують велике задоволення від їх прослуховування та читання. Саме тому, на завершення даної онлайн-зустрічі студенти: Вакулович Юлія, Глоба Анастасія, Михальчук Олександра та куратор Єльнікова Тетяна прочитали свої улюблені вірші «Весна прийшла» (Чуєва Єлізавета), «Внутрішній крик» (Інна Василишиш), «Белеет парус одинокий» (Валентин Катаєв), «Беда» (Муса Джалиль) та інші.

Поезія довкола нас, в буденному, у чомусь дуже знайомому, у тому, що нас надихає: у сонячному ранку, у букеті пахучих квітів, у нових можливостях, у довгоочікуваних зустрічах, в обіймах дорогих серцю людей, у вірі, у надії, у людові.

P.S. А для тих, хто не розділяє нашу любов до поезії, хочемо порадити такий сценарій відзначення Всесвітнього дня поезії: поворожити на поетичній збірці. Просто візьміть з полиці улюблену збірку поезії, загадайте номер сторінки і рядка – і, може, саме ці слова дадуть вам якусь підказку, наштовхнуть на правильне рішення чи просто надихнуть провести вечір із поезією цього автора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */