День захисту прав споживачів: кураторська година студентів-підприємців

Shares

15 березня в світі відзначається День захисту прав споживачів. Цьогорічна тематика –  «Боротьба з забрудненням пластиковими матеріалами» (Tackling Plastic Pollution). Відповідно до звіту благодійної організації Pew Charitable Trusts та компанії SYSTEMIQ під назвою «Долаючи пластикову хвилю» до 2040 року, якщо не вжити кардинальних заходів, то у світовому океані з’явиться втричі більше пластика, а у 2050 році – буде більше пластика, ніж риби. За даними досліджень, щороку від забруднення морського середовища пластиком гинуть сто тисяч морських ссавців і черепах та один мільйон морських птахів.

Тож актуальним на сьогодні став розгляд на кураторській годині в групі ПВ-4 нормативно-правового забезпечення захисту прав споживачів в Україні, що відображено в статті 42 Конституції України та Законі України «Про захист прав споживачів».

Куратор, Ткачук Ганна Юріївна, разом зі студентами наголошують, що всі ми є споживачами і являємось ними кожен раз, коли купуємо товари або користуємось будь-якими послугами: це може бути відвідування поліклініки або перебування в дитячому садочку чи школі, придбання туристичної путівки чи оплата комунальних послуг, купівля продуктів харчування або нерухомості тощо. Тож, маємо знати законодавчо закріплені права і обов’язки для отримання якісних послуг, робіт і продуктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */