У Житомирській політехніці для кафедри автомобілів і транспортних технологій придбано інтерактивний симулятор водіння легкового автомобіля

Shares

Подовжуємо звітувати про результати роботи університету у 2020 році, адже рік ще не закінчився. У рамках міжнародного проєкту Erasmus+ «SmaLog» («Розумний транспорт і міська логістика») для кафедри автомобілів і транспортних технологій Житомирської політехніки придбано автотренажер, що, фактично, є інтерактивним симулятором водіння легкового автомобіля. Даний тренажер буде використовуватись при викладанні ряду спеціальних дисциплін спеціальності 275 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)», наприклад «Вплив людини і середовища на безпеку і стабільність міської логістики».

Однією з основних причин аварійності на автомобільному транспорті є недостатня професійна майстерність водіїв. Аналіз  ДТП  показує, що неправильні та неузгоджені дії в більшості випадків викликані помилками в оцінці дорожньо-транспортних ситуацій і прогнозі їх подальшого розвитку, саме тому дослідження впливу людського фактору є провідним завданням з підвищення безпеки руху транспортних засобів. Досягнення успіху безаварійного водіння тісно пов’язане із максимальним проявом фізичних, психологічних, інтелектуальних та особистих якостей водія, які потребують додаткового вивчення з використанням комп’ютерного імітаційного моделювання дорожньої ситуації.

Серед широкого кола питань стосовно підготовки висококваліфікованих водіїв недостатньо вивчені питання методики побудови тренувань з урахуванням та можливістю контролю фізичних і психічних здібностей водія, їх вплив на рівень його майстерності, можливість використання в процесі подальшої підготовки на автомобільних тренажерах. Таким чином, даний технічний засіб дозволить розвинути на кафедрі цей напрям досліджень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */