Прикладні лінгвісти Житомирської політехніки – призери Всеукраїнського шекспірівського конкурсу проектів імені Віталія Кейса

Shares

Студентки 2 курсу ФПУП спеціальності “Прикладна лінгвістика”, учасниці наукового гуртка Житомирської політехніки “Інтертекстуальні студії”, Ірина Архилюк, Аліна Ахмаджанова, Дар’я Маслова та Зоряна Осипенко представили для участі у Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проектів імені Віталія Кейса чотири проекти, кожен з яких із високою оцінкою вийшов у фінал.

26 грудня відбувся онлайн-захист проєктів. Високе журі, у складі якого працювали, зокрема, сім професорів з університетів Києва, Запоріжжя, Миколаєва, Львова та Оттави, а також знані літературознавці, які теж колись розпочинали свій шлях до науки як переможці цього конкурсу, вислухали понад сорок учасників  з усієї України.

Студентка групи ПЛ-1 Зоряна Осипенко з дослідженням «Переклад шекспірівського інтертексту в романі Террі Пратчетта “Віщі сестри”: український підхід» виборола 2 місце, а її колега Дар’я Маслова із креативним проєктом «Шекспір у Політехніці» посіла 3 сходинку.

Високі бали, які отримали креативні медіапроекти Ірини Архилюк та Аліни Ахмаджанової також свідчать про їхню практичну користь. Керівником проектів виступила доцент кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики Євгенія Канчура.

Із перебігом конкурсу ім. Віталія Кейса, який вже вдесяте відбувається під егідою МОН України, Запорізького національного університету й Українського міжуніверситетського навчально-наукового Шекспірівського центру та за підтримки Союзу українок Америки, можна ознайомитися за посиланням.

Фотозвіт з конкурсу

Результати конкурсу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */