Перший випуск слухачів проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS) у Житомирській політехніці

Shares

18 грудня 2020 року в Державному університеті “Житомирська політехніка” відбулось урочисте вручення військовослужбовцям запасу, учасникам АТО та членам їх сімей свідоцтв та сертифікатів (дипломів) про закінчення курсу «Організація власного бізнесу» в межах проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS)!

Проект «Норвегія-Україна» в нашому Університеті з’явився в результаті здійснення наукових досліджень за темою «Трансформація соціальної відповідальності бізнесу в умовах гібридної війни», які виконувалися протягом 2017-2020 років. 11 вересня 2020 року у Державному університеті «Житомирська політехніка» було підписано договір з Міжнародним фондом соціальної адаптації, предметом якого є участь університету в проекті «Норвегія – Україна».

Проєкт «Норвегія-Україна» – це співпраця в науковій сфері між Державним університетом «Житомирська політехніка» та норвезьким NORD Університетом в Буде, це шлях професійної адаптації колишніх військових та членів їх сімей

Привітали випускників проєкту перший проректор Житомирської політехніки Оксана Олійник, голова Ради ветеранів України при Міністерстві у справах ветеранів Володимир Лагута, директор Житомирського міського центру соціальних служб міської ради Ольга Юрченко, координатор Громадської Спілки «Дім Ветерана» Юлія Толмачова, відповідальна за організацію освітнього процесу від Житомирської політехніки в рамках проекту Ірина Жиглей, декан факультету бізнесу та сфери обслуговування, викладачами якого реалізовувався проєкт «Норвегія-Україна» Галина Тарасюк.

Від випускників проєкту з вітальним словом до всіх присутніх виступили Олександр Явтушенко та Олександр Рудницькому, які подарували університету пам’ятний тематичний подарунок-згадку про перших випускників проєкту «Норвегія-Україна»! Дякуємо всім нашим випускникам!

В Україні 18 закладів освіти беруть участь у цьому проекті. На Житомирщині це – Житомирська політехніка! Найкращі викладачі університету та успішні підприємці і бізнесмени надавали знання слухачам курсу в сфері організації бізнесу, правового забезпечення, оподаткування, митного оформлення, кредитування тощо.

Ми пишаємось, що сьогодні вручили документи про закінчення  курсу «Організація власного бізнесу» в межах проєкту «Норверія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS)  29-ти слухачам, які протягом вересня-грудня 2020 р. прослухали 500 академічних годин з таких дисциплін, як:

  • Створення моделей власної справи у сфері малого бізнесу та соціальна відповідальність
  • Бізнес-планування та правові основи підприємницької діяльності
  • Інформаційні технології в управлінні бізнесом та новітні технології продаж
  • Представлення бізнесу в мережі Інтернет та ІОТ (інтернет-речей)
  • Джерела фінансування бізнесу та електронні гроші
  • Кадрова та фінансова політика
  • Основи бухгалтерського обліку та податкові розрахунки
  • Фінансова звітність, її аналіз та аудит
  • Основи логістики
  • Управління власними земельними ділянками
  • Ділова іноземна мова
  • Управління бізнес-проектами та його аналітичне забезпечення

З 39 слухачів, які подали заявки на участь, до проєкту було зараховано 32. Випускні документи сьогодні отримали 29 слухачів, серед яких 24 учасника АТО/ООС, в т.ч. одна жінка, ще 7 жінок – члени родин учасників АТО/ООС, в т.ч. 2 – звільнені військовослужбовці, 4 сімейні пари.

Святковий настрій для випускників створювали учасники університетського вокального ансамблю «Акорд»! Дякуємо учасникам колективу та керівникові ансамблю Голуб Любові Миколаївні за подаровані емоції!

Продовженню проекту «Норвегія-Україна» в Житомирській політехніці бути! Цей проект в Політехніці – вперше, але впевнені надовго!

Дякуємо нашим партнерам та команді проєкту, які 7 днів в тиждень 24 години на добу були на зв’язку зі слухачами задля того, щоб цей випуск відбувся.

Цей випуск – це лише проміжний етап – від формування бізнес-ідеї до її втілення. Адміністрація університету та команда викладачів й надалі готові сприяти тому, щоб бізнес-ідеї випускників були втілені в життя та успішно реалізовані.

Вітаємо випускників! До нових зустрічей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */