Діяльність студентів ФПУП в рамках роботи Юридичної клініки Житомирської політехніки

Shares

Не зважаючи на корективи, які вносить пандемія до всіх сфер суспільного життя, у вересні у Житомирській політехніці відновила роботу Юридична клініка ФПУП. За три місяці роботи клініки у стаціонарному та змішаному режимах, надано правову допомогу громадянам в написанні скарг, клопотань, заяв та інших документів правового характеру з питань, не пов’язаних із здійсненням підприємницької діяльності.

Магістрами та студентами-бакалаврами 3-4 курсів під керівництвом О.В. Грабчука, Т.В. Алейнікової та інших викладачів кафедри права та правоохоронної діяльності опрацьовано судову практику у справах зі спадкування, Закон України «Про нотаріат» та опрацьовано навик збирання письмових доказів у даній категорії справ. Надано правову допомогу громадянам щодо підготовки до участі у розгляді судових справ про спадкування, а також складання позовів спадкоємців про право на спадщину.

Здійснено декілька консультацій щодо алгоритму дій у справах поділу майна подружжя, також у справах стягнення в судовому порядку аліментів, допомога у складанні позовних заяв громадянкам та зібранні доказів, та надавались юридичні консультації щодо порядку стягнення  аліментів вже після рішення суду. Надано правову допомогу та консультацію щодо вимог законодавства про визначення місця проживання малолітньої дитини у спорах між батьком та матір’ю дитини.

Крім того, часто звертаються громадяни щодо питань приватизації земель сільськогосподарського призначення. Студентами в ході вивчення ситуації опрацьовується порядок  оформлення земельних ділянок згідно чинного законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */