День народження Книги Рекордів Гіннеса – кураторська година студентів ГЕФ

Shares

16 листопада 2020 року студенти 1 курсу гірничо-екологічного факультету групи РР-49 провели кураторську онлайн-зустріч із куратором Володимиром Шлапаком присвячену Дню народження Книги Рекордів Гіннеса.

З 2005 року дана подія  відзначається 9 листопада. Саме цього календарного дня був проданий 100 мільйонний екземпляр видання і Книга отримала статус “книга, захищена авторським правом, яка найбільше продається в світі”.

“Книга рекордів Гіннесса” (World Records of Guinness) – щорічний довідник унікальних досягнень людей та тварин, нечуваних природних явищ та видатних подій шоу-бізнесу, мас-медіа та культури.

Студенти дізнались, що за легендою створив її британський інженер і власник пивоварні Х’ю Бівер, коли відправився з друзями на полювання і між чоловіками зав’язалася суперечка, який з диких птахів найшвидший. Чоловіки тоді переглянули кілька різних довідників, але відповіді не знайшли. Так, Бівер і вирішив створити книгу, що розповідатиме про рекорди. Назвав він її на честь своєї пивоварні.

Перша книга вийшла у 1955 році. Традиційно вона має десять розділів (багатство, слава, відвага, мистецтво та ЗМІ, досягнення, людина, небезпека та катастрофи, спорт, знання, сучасні технології). Крім того, рекорди у книзі реєструються у трьох категоріях: най-най: більше, менше, швидше, довше тощо; найперше; єдине у своєму роді.

В Україні був створений 10 жовтня 1989 року Національний Реєстр Рекордів, завданням якого є створення сприятливих стартових можливостей для кожного, хто прагне зафіксувати власний рекорд, незалежно від статусу і соціального положення, а також захист прав та інтересів рекордсменів. Так, у Національному Реєстрі Рекордів України з 1989 року зафіксовано 52 українці, які увійшли до книги рекордів Гіннеса.

А Ви хочете потрапити на сторінки легендарного видання?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */