Позиції Житомирської політехніки у Консолідованому рейтингу ЗВО України 2020 року

Shares

Освіта.ua складено та презентовано щорічний Консолідований рейтинг українських закладів вищої освіти.

Державний університет “Житомирська політехніка” у Консолідованому рейтингу ЗВО України 2020 року посів  59 місце з 241 вишів України. Якщо розглянути позиції університету у додаткових рейтингах, то відзначимо, що наш університет займає перше місце  у рейтингу “Рейтинг ЗВО Житомира” та входить до ТОП-3 рейтингу “Кращі ЗВО північного регіону України” (перше місце – Сумський державний університет,  друге –  Державний університет “Чернігівська політехніка”).

Дякуємо колективу університету та студентству за їх внесок у досягнення Житомирської політехніки!

#ЦеЖ_Політехніка

 

Довідково

Відповідно до методики побудови рейтингу, в якості вихідних даних для складання Консолідованого рейтингу закладів вищої освіти України, використані рейтинги університетів: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких використовує різні критерії оцінювання закладів вищої освіти.

«ТОП-200 Україна» — базовим принципом ранжування університетів у рейтингу є забезпечення повної відкритості, прозорості і незалежності ранжування університетів. Для укладання рейтингу використовувалися відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих веб-ресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ.

Рейтинг «Scopus» — результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його працівниками у наукових виданнях. У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості цитувань цих публікацій.

Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» — рейтинг закладів вищої освіти за показником середнього бала ЗНО абітурієнтів минулого року, яких зараховано до вишів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт).

Інформацію узагальнено на основі даних ресурсу Osvita.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */