Студентський олімп 2020. Творчість

Shares

Сучасний студент – креативна, творча та непересічна особистість. У Державному університеті “Житомирська політехніка” створюються умови для різностороннього розвитку лідера змін.

Одним з елементів візії університету є формування простору, що стимулює розвиток культури, концентрує творчу енергію та нарощує інтелектуальний капітал. Сьогодні Житомирська політехніка прагне бути інноваційною та креативною платформою соціалізації молоді, середовищем здорового способу життя, майданчиком публічних інтелектуальних дискусій та міжкультурної взаємодії.

Студентський олімп 2020 в нашому університеті продовжує номінація “Творчість”. Звичайно, початок 2020 року вніс свої корективи в плани участі наших студентів у різноманітних конкурсах та фестивалях та, відповідно, скоротив список наших творчих перемог цього навчального року, проте нам є, що згадати у 2019/2020-му. За підсумками року найкращі студенти традиційно будуть відзначені преміями ректора університету.

В суботу, 31 серпня 2019 року, в Державному університеті «Житомирська політехніка» відбулись урочистості з нагоди Посвяти у студенти першокурсників університету 2019 року вступу. Для першокурсників свої пісні дарували солісти студентського вокального ансамблю «Акорд».

31 жовтня 2019 року відбувався Святковий концерт присвячений Дню народження факультету публічного управління та права. Студенти факультету разом з організаторами свята зібрали повну актову залу глядачів, які отримали приємні емоції та гарний настрій. Активні, сучасні, неординарні.

Протягом другого тижня листопада 2019 року у Державному університеті «Житомирська політехніка» відбувалися різноманітні заходи-святкування з нагоди Міжнародного дня студента. Відзначимо, що до заходів долучилися як студентський актив університету, так і викладачі Житомирської політехніки.

Так, на перервах студентів розважали органи студентського самоврядування різноманітними вікторинами, конкурсами та живим співом під гітару. Профком студентів університету підготував фотозону, що складалась з різнокольорових кульок з різноманітними хештегами. Радіємо, що протягом декількох днів наша фотозона користувалася неймовірним попитом у студентів, викладачів та просто гостей університету.

Кульмінацією святкувань став фантастичний концерт DANCE BATTLE 2019, що поєднав у собі танцювальні змагання між факультетами, виступи представників студентських творчих колективів та яскравий перфоменс від університетської КВК-команди. Ведучими концерту були студентський ректор Дмитро Безпалько та студент-магістр Ярослав Колодій. Гостей концерту розважали солісти ансамблю «Аккорд» Ступак Анна, Шваб Марія та Євдощук Андрій з піснею “Shallow”, Денис Любченко з піснею «Human», танцівники ансамблю «Гармонія», команда КВК «Тополиный пух».

17 листопада у місті Києві відбувся III Міжнародний фестиваль-конкурc талантів «SUPER STAR FEST». Житомирську політехніку представили солісти студентського вокального ансамблю «Акорд» Ступак Анна, Шваб Марія та Євдощук Андрій з новою для них піснею “Shallow”. За результатами їх виступу, поважне журі міжнародного фестивалю нагородило наше тріо дипломом за друге місце у номінації “Вокал”.

Також в листопаді у стінах Державного університету «Житомирська політехніка» на базі кафедри екології гірничо-екологічного факультету відбувся ІІ обласний конкурс-фестиваль «Екологічна мода». У фестивалі взяли участь наші студенти-іноземці з колоритними танцями своїх країн.

Починаючи з 9 по 12 грудня 2019 року в Житомирській політехніці відбувались заходи з нагоди святкування Дня народження факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехнікиВ понеділок, 9 грудня в Житомирській політехніці відбувся вже традиційний День гітариста. У заході взяли участь студенти університету та запрошені гості – гурт “Стихійне лихо”. Головним заходом святкування з нагоди Дня народження ФКІТМР 12 грудня став святковий концерт “IVAN FCITMR SHOW”.

6 лютого 2020 року учасники студентського  вокального ансамблю «Акорд» взяли участь у  V Міжнародному фестивалі «Студентська коляда – 2020» ім. Любомира Гузара, що відбувся в Київському кооперативному інституті бізнесу і права.

Дякуємо активним та творчим студентам за неймовірні емоції, які вони дарують своєю творчістю всім нам! Жодне свято в університеті не відбувається без участі наших студентів!

Долучайся й ти до нашого творчого студентського активу!

Візитки наших арт-студій

Вокальний ансамбль «Акорд»

Художній керівник: Голуб Любов Миколаївна (вчитель-методист, відмінник освіти України).

Вокальний ансамбль «Акорд» Державного університету «Житомирська політехніка» існує більше 10 років.

Колектив працює в жанрі естрадної пісні. Репертуар ансамблю складають кавер-версії пісень сучасних естрадних виконавців. Учасники колективу виступають як повним складом ансамблю (12-15 студентів), так і малими формами (дуети, тріо) і сольно.

Участь в колективі дає можливість студентам розвивати вокальні та артистичні здібності, демонструвати їх на сцені та реалізовувати себе як творчу особистість.

«Акорд» є активним учасником усіх творчих заходів університету, бере участь у Всеукраїнських і Міжнародних фестивалях-конкурсах.

Ансамбль «Акорд» має звання двічі лауреатів 2 премії Міжнародного пісенного фестивалю «Доля» (Київ, 2012, 2016),  звання лауреатів 2 і 1 премії Всеукраїнського пісенного фестивалю-конкурсу «Музичне сузір’я України» (Дніпро, 2018, 2019).

Учасники колективу – вокальне тріо: Андрій Дяченко, Андрій Євдощук та Михайло Гнип – є володарями Гран-прі Міжнародного конкурсу-фестивалю творчості «ProFest» (Київ, 2018).

Учасниці колективу – вокальне тріо: Віта Шомко, Анна Ступак, Марія Шваб – лауреати 1 премії Всеукраїнського пісенного фестивалю-конкурсу «Музичне сузір’я України» ( Дніпро, 2019).

Учасники колективу – вокальне тріо: Анна Ступак, Марія Шваб, Андрій Євдощук – лауреати 2 премії III Міжнародного фестивалю-конкурcу талантів «SUPER STAR Fest» (Київ, 2019)

Солісти колективу Надія Корніюк, Денис Любченко – лауреати 1 ступеня Міжнародного конкурсу-фестивалю творчості «ProFest» (Київ, 2019).

Соліст колективу Михайло Гнип – лауреат 3 премії Міжнародного пісенного фестивалю «Доля» (м. Київ, 2017), двічі лауреат 2 премії Всеукраїнського пісенного фестивалю-конкурсу «Музичне сузір’я України» (Дніпро, 2018, 2019), лауреат 1 ступеня Міжнародного конкурсу-фестивалю творчості «ProFest» (Київ, 2018).

Соліст колективу (випускник) Євгеній Кравчук – неодноразовий дипломант і лауреат різних Всеукраїнських та Міжнародних мистецьких фестивалів, володар Кубка Президента Л.Кучми Міжнародного пісенного фестивалю «Доля» (м. Київ, 2017).

Хореографічний ансамбль «Гармонія»

Керівник: Панасюк Оксана Миколаївна – президент Асоціації спортивного танцю України в Житомирській області, суддя міжнародної категорії, Президент клубу спортивного танцю «Ритм».

Багато людей просто люблять танцювати. У студентів Державного університету «Житомирська політехніка» є можливість професійно оволодіти майстерністю рухів та ритмів. Танець допомагає їм змінити своє життя, подивитись на себе по – іншому. Кожна людина здатна чути музику і рухатися під неї. Оволодіння технікою танцю недостатньо. Важливо відчувати сам танець, свого партнера. Танець – це один із способів спілкування, розкриття своєї особистості. Танець поліпшує настрій, приносить задоволення і зближує людей. Адже у танці є якась особлива магія! Танець — це вічний рух. Не тільки зовнішній, а й внутрішній. Це самовдосконалення й дисципліна, але одночасно і свобода й безмежність самореалізації. Танець дає можливість стати кращим і розвиватися, вірити в себе, у свої сили й у свою здатність створювати щось нове і прекрасне…

Студентський театр «Юність» Державного університету «Житомирська політехніка» (сценічна мова і акторська майстерність)

Керівник: Мокра Тетяна Георгіївна

Студентський театр «Юність» Державного університету «Житомирська політехніка» створений у 2005 році.

Що таке театр? Це, насамперед, органічне мистецтво. Це мистецтво, яке не має точності і правил. В ньому може бути все, що завгодно. Це мистецтво, яке говорить словами і почуттями. Це те, на що можна витратити ціле життя, і цього буде мало. Театральна вистава – це чудове дійство, створене живими акторами, яке тримає твою душу, дарує такі емоції, які ніде більше не отримати.

Театр має багату історію, а також є переможцем конкурсів і фестивалей. Учасники студентського театру брали участь: у 2018 році в Міжнародному фестивалі мистецтв «Зірки виходять на сцену» в м. Скадовськ, в Міжнародному театральному фестивалі «День театру» в м. Києві (з виставою «Гарнир по французски»), у Всеукраїнському фестивалі «Профест» в м. Києві; в 2019 році – в Міжнародному театральному фестивалі «День Театру» в м. Києві (з виставою «Оскар»). Студентський театр виступає з благодійними виставами, бере активну участь у заходах м.Житомира.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */