Тренінг для студентських менторів 6.0 в Житомирській політехніці

Shares

30 серпня органи студентського самоврядування Державного університету “Житомирська політехніка” організували та провели тренінг для студентських менторів 6.0.
Одним з головних питань тренінгу було “Що таке менторство?”

Менторство або менторинг — це процес взаємодії більш досвідченої в певній сфері людини з менш досвідченою, при якому відбувається передача знань, навичок, вмінь.

Ось і в нашому університеті, студенти старших курсів зголосилися допомогти нашим першокурсникам. В цілому зареєструвалося 42 студенти для участі в менторській програмі.

Зустріч пройшла в дружній атмосфері. Ментори минулих років поділилися своїм досвідом, розказали про всі проблеми, які можуть виникнути в процесі роботи з першокурсниками та дали корисні поради.

За результатами тренінгу, учасники визначили, хто такий МЕНТОР та якими рисами він має володіти. Крім того на тренінгу, учасники навчилися створювати команду, оскільки досягнення спільної мети можливе тільки при командній роботі.

На таких тренінгах студентами для студентів розкриваються особливості роботи із студентською молоддю, забезпечення інформаційної підтримки їх навчання в університеті, безпечного перебування в кампусі, гуртожитках та на території університету, прав та обов’язків здобувача освіти, а також функціонуючих механізмів урегулювання конфліктів.

Особливу увагу під час тренінгу студенти старших курсів приділили важливому, на їх думку, питанню урегулювання конфліктів, що потенційно можуть виникнути як в освітньому процесі, так і у студентському середовищі. Для кращого розуміння ситуації, студенти-ментори взяли участь у командних іграх-ситуаціях. Під час виконання поставлених завдань ментори вирішували конфліктні ситуації, знаходили вихід з них. Також окрема увага органами студентського самоврядування Житомирської політехніки була приділена  тому, яким чином не допускати конфліктні ситуації та як їх вирішувати на перших етапах виникнення й попереджати.

Органи студентського самоврядування висловлюють вдячність усім активним студентам, які зголосилися стати менторами. Команда студентського самоврядування покладає на менторів великі надії щодо швидкої адаптації наших першокурсників до студентського життя в університеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */