Викладачі Житомирської політехніки пройшли курс з підготовки енергоаудиторів від Фонду енергоефективності

Shares

З 15 по 25 липня викладачі Житомирської політехніки, старший викладач кафедри розробки корисних копалин ім. М.Т. Бакка Неля Остафійчук та доцент кафедри метрології та інформаційно-вимірювальної техніки Ларина Чепюк, разом з колегами з семи закладів вищої освіти пройшли інтенсивний курс для тренерів з навчання енергоаудиторів. Навчальний курс відбувся в рамках проекту GIZ з підтримки Фонду енергоефективності.

Участь в інтенсиві взяли представники Державного університету «Житомирська політехніка», Житомирського національного агроекологічного університету, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Національного університету «Львівська політехніка», Національного університету водного господарства та природокористування, Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя та Хмельницького національного університету.

Під час навчання слухачі отримали ґрунтовні теоретичні знання, виконували практичні вправи, розрахунки, групові завдання та провели тестове обстеження двох будинків, що входять до Асоціації ОСББ «Оберіг». Курс підготовлений на основі кращих європейських практик та складався з лекцій, практичних вправ та самостійної роботи. Викладачами були фахівці з енергоаудиту, регіональні консультанти Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та представники Фонду енергоефективності.

Також слухачі ознайомились з будинком, мешканці якого тільки планують впроваджувати заходи з енергоефективності в рамках проекту «Перші ластівки», а також з будинком, де вже реалізовані комплексні проекти з енергоефективності, в тому числі утеплення фасаду. Представник АОСББ «Оберіг» розповів слухачам про особливості реалізації проектів з енергоефективності на всіх етапах, починаючи з енергоаудиту і закінчуючи пуско-налагоджувальними роботами.

Наприкінці навчального курсу, слухачі склали іспит та отримали відповідні сертифікати.

Підготовка енергоаудиторів на базі закладів вищої освіти впроваджується у рамках проекту «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ (S2I) в Україні», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH від імені Федерального міністерства довкілля, охорони природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMU) за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Інформація та фотографії з офіційного сайту Фонду енергоефективності https://eefund.org.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */