Підписано договір про співробітництво між Житомирською політехнікою та Державною службою України з безпеки на транспорті

Shares

23 квітня 2019 року  в конференц-залі Житомирської політехніки ректор університету Віктор Євдокимов та голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк підписали договір про співпрацю.

«Я, як керівник, оновлюю багато кадрів і ми хочемо, щоб наша молодь могла і мала можливість сьогодні в країні бути залучена до державних органів виконавчої влади. Кожного року ми оновлюємо службу і залучаємо нових фахівців – молодих людей. Кожен з вас закінчивши університет має різні бачення, але молоді треба дати можливість реалізувати себе. Можливо, хтось стане керівником, а хтось, можливо, піде у бізнес і розвиватиме економіку, бо одна із складових економіки – транспорт, без якого сьогодні нічого не може бути», – сказав Михайло Ноняк.

Ректор університету Віктор Євдокимов наголосив, що в університеті реалізуються різноманітні програми, які стосуються транспортної логістики та технологій. В університеті є базова випускова кафедра «Автомобілів і транспортних технологій».  На разі викладачами та студентами Житомирської політехніки виконується проект Еразмус+/Розвиток потенціалу вищої освіти (бюджет – 172 тис. євро), Магістерська програма зі смарт транспорту і міської логістики” (2017-2020).  Мета проекту: розробка та впровадження відповідної магістерської програм в рамках спеціальності «Транспортні технології», а також теоретичних засад аспірантської – PhD програми, що включає видання методичних матеріалів, облаштування спеціалізованої навчально-лабораторної аудиторії, організацію стажування студентів/аспірантів і викладачів. Також даний проект містить додатковий компонент мобільності, що дасть можливість студентам/аспірантам, викладачам пройти довгострокове навчання, стажування на базі університетів ЄС учасників консорціуму.

Університети партнери: ЄС (Університет Тор Вергата м. Рим (Італія); Університет «Ла Сапієнца» м. Рим (Італія); Сілезький технологічний університет м. Катовіце (Польща); Університет прикладних наук: технологій, економіки та дизайну м. Вісмар (Німеччина); Грузія (Технічний університет Грузії м. Тбілісі; Державна морська академія м. Батумі).

Договір між університетом та Укртрансбезпеки  передбачає здійснення професійної підготовки молодих фахівців у галузі безпеки на транспорті; організацію на базі структурних підрозділів Укртрансбезпеки виробничих, науково-дослідних, переддипломних практик та участь у спільних наукових, спортивно-культурних, соціальних та інших проектах, у тому числі міжнародних.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */