Студенти Житомирської політехніки – учасники ансамблю «Акорд» підкорили пісенний фестиваль-конкурс «Музичне сузір’я  України» у м. Дніпро

Shares

З 19 по 20 квітня 2019 р. в м. Дніпро проходив Четвертий Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Музичне сузір’я  України». Засновником фестивалю є Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара. Фестиваль проводився за сприяння БО Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна» та Департаменту освіти та науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

На адресу фестивалю надійшло більше 100 заявок від молодих співаків із різних міст України. Після  відбіркового туру до участі в фестивалі запросили всього 40 виконавців, серед яких і наші студенти, учасники ансамблю «Акорд»: соліст Михайло Гнип (ФІКТ, гр. КІ-2)  і тріо у складі Анни Ступак (ФЕМ, гр. ПВ-3), Марії Шваб (ФЕМ, гр. ЕК-2) та Віти Шомко (ГЕФ, гр. ЕО-35).

Оцінювали виступи учасників кваліфіковане журі: викладачі академічного та естрадного вокалу, композитори, співаки, артисти театру і філармонії. Очолював журі – народний артист України, композитор і співак Мар’ян Гаденко.

Своїми виступами наші вокалісти заявили про свій відмінний рівень підготовки та показали характер у прагненні до перемоги. Особливо сподобався глядачам і журі чарльстон «Butterfly» у виконанні нашого тріо дівчат. Члени журі також відмітили гарний тембр голосу та емоційне виконання пісень Михайлом Гнипом.

НАШІ ЗДОБУТКИ:

Михайло Гнип – лауреат 2 премії в номінації «Естрадний спів, соло».

Вокальне тріо «Акорд» – лауреати 1 премії в номінації «Естрадний спів, колектив».

 

Наші вокалісти поділилися своїми враженнями про участь у пісенному фестивалі-конкурсі «Музичне сузір’я  України».

«Особисто для мене – це перший вокальний фестиваль, під час навчання в університеті. Тому ми дуже ретельно до нього готувалися: щоденні репетиції, пошиття костюмів. Я дуже хвилювалася, особливо, коли розуміла, що часу все менше і менше.

На фестивалі були різні колективи: солісти, ансамблі та навіть хори. Ми відчували досить високу конкуренцію. Перед виступом ми з дівчатами поставили перед собою мету: продемонструвати максимум та викластися на всі сто. Я впевнена, що у нас це вийшло.

Коли ми чекали нагородження, навіть не знали, що і очікувати, але завжди сподівалися на краще. Коли ми дізналися, що зайняли перше місце, емоції просто переповнювали нас. Так приємно усвідомлювати, що всі зусилля та підготовка підтверджені найвищим результатом на фестивалі – 1 місцем. Це дуже мотивує рухатися вперед.»

Маша Шваб, вокальне тріо «Акорд», лауреат 1 премії фестивалю

«Для мене це не перший фестиваль, під час навчання в університеті, тому я знала яка важка підготовка нас чекала, і що для отримання високих результатів треба наполегливо працювати не один тиждень, і навіть, не місяць. У фестивалі брали участь учасники з понад  20 міст України. Рівень конкурсу був дуже високий, але не дивлячись на загальну напруженість, на фестивалі панувала дружня атмосфера. Журі фестивалю – це висококваліфіковані співаки, артисти, музиканти і просто чудові люди, які по закінченню конкурсного дня надавали свої професійні поради кожному учаснику. Але, звичайно, не обійшлося і без критики. Ми вибороли 1-ше місце!!! Емоції просто зашкалювали, і ми були точно впевнені, що не дарма готувалися. Дякуємо нашому керівнику Голуб Любові Миколаївні за її працю і віру в нас.»

Віта Шомко), вокальне тріо «Акорд», лауреат 1 премії фестивалю

«Це була моя перша поїздка з “Акордом”. Сподівань було багато, але вражень ще більше. Ми готувались майже кожного дня по 3 години, постійно вдосконалювались. І ось настав той день, який ми вважали наступить не так скоро. Ті відчуття, коли ти стоїш за кулісами і ось-ось ведуча оголосить ваш вихід – незабутні. Пам’ятаю вираз обличчя журі, коли наше тріо вийшло на сцену. Своїми посмішками ми з першої секунди запам’ятались їм. Насправді, це дуже велика відповідальність, яка була на кожному з нас, адже ансамбль- це командна робота.

Найважчим моментом, особисто для мене, було очікування критики від усіх членів журі. Та всі їх зауваження були дуже влучні, а похвала – приємною.

І ось, мить нагородження) Ти розумієш, що те, до чого так довго прагнули, завершується прямо зараз.  Перше місце було приємною несподіванкою для кожної з нас. Спочатку секунди паузи, а потім години неминучого щастя. Також, нам випала нагода заспівати під час Гала-концерту фестивалю. І ось саме тоді, як радила нам Любов Миколаївна, ми дійсно кайфували від виступу. Не було ні хвилювань, ні страху.

Сподіваюсь таких насичених конкурсів буде ще дуже багато.»

Аня Ступак, вокальне тріо «Акорд», лауреат 1 премії фестивалю

«Конкурс для мене був не новим, так як я вже вдруге був учасником цього фестивалю. Приємно вражає місце проведення фестивалю – Палац студентів Дніпровського національного університету ім. О. Гончара (він ж пам’ятка архітектури національного значення, одна з найдавніших будівель Дніпра – Потьомкінський палац). Конкурсний день виявився досить довгим, під час якого напруження лише зростало. Врешті, журі прокоментувало кожен виступ, що додало ще більшого хвилювання. Вночі майже ніхто з учасників не спав – хвилювалися,  не знали, яких вердиктів чекати. Ранок зустрів нас майстер-класом від членів журі. Особливо важливим для нас був урок від Лариси Зозулі – викладача з естрадного вокалу, керівника вокального клубу «SvitStudio». Ми багато чого пізнали для себе і тепер знаємо, в якому напрямі продовжувати працювати надалі. І ось настала найважливіша подія – нагородження учасників фестивалю. Всіх достойно оцінили, але найвищі нагороди дістались нам). Дуже приємно усвідомлювати те, що на всеукраїнському рівні ми тримаємо високий рівень підготовки, та, відповідно, здобутків!»!

Михайло Гнип, соліст, лауреат 2 премії фестивалю

Вітаємо наших студентів та їх художнього керівника Любов Голуб зі здобутками! Пишаємося ВАМИ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */