У ЖДТУ відбувся обласний етап Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій

Shares

16-17 січня 2019 року на базі Житомирського державного технологічного університету відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій, в якому взяли участь 72 учня закладів загальної середньої освіти з різних районів Житомирської області.

Учасники олімпіади розв’язували різноманітні складні завдання у таких пакетах прикладних програм, як: Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Access.

З вітальною промовою до учасників олімпіади від ЖДТУ звернулися проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Васильович Морозов та декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Надія Миколаївна Лобанчикова.

Під час роботи учнів на олімпіаді вчителям, які супроводжували учасників заходу, було запропоновано виступи викладачів ЖДТУ на такі теми:

  • «Особливості фахової підготовки ІТ-фахівців» – к.т.н., доцент Андрій Васильович Морозов;
  • «Інформаційні технології: практичні аспекти» – к.пед.н. Дмитро Сергійович Антонюк;
  • «Система MOODLE як засіб розвитку компетентності учнів» – д.пед.н. Катерина Ростиславівна Колос;
  • «Актуальні напрямки студентських наукових робіт» – к.т.н., доцент Інна Іванівна Сугоняк;
  • «Можливості освітнього середовища CISCO NETACAD для вивчення інформаційних технологій та кібербезпеки» – к.т.н. Єфіменко Андрій Анатолійович;
  • «Дослідження та розробка мехатронних та роботизованих систем» – Мартін Віталійович Богдановський;
  • Особливості навчання на кафедрі «біомедичної інженерії та телекомунікацій» – к.т.н., доцент Тетяна Миколаївна Нікітчук,
    а також майстер-клас по web-програмуванню від старшого викладача кафедри комп’ютерних наук Олександра Вікторовича Кузьменка.

За результатами олімпіади були визначені переможці. Щиро вітаємо учнів-переможців та їхніх вчителів-наставників! Бажаємо вам успіхів і перемоги у IV етапі Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій!

5 коментарів до “У ЖДТУ відбувся обласний етап Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій”

  1. Дуже високий рівень організації олімпіади. Надзвичайно цікаві доповіді, презентації та практичні від викладачів університету для вчителів шкіл. Сучасні комп’ютери, чітке дотримання регламенту всіх заходів олімпіади. Дякую, сподіваюсь на плідну подальшу співпрацю!

  2. Підкажіть, будь ласка, де можна ознайомитися із олімпіадними завданнями з ІКТ за минулі роки ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */