Сумуємо з приводу смерті Анатолія Васильовича Панішева

Shares

З почуттям глибокої скорботи ми сприйняли звістку про смерть Анатолія  Васильовича Панішева, доктора технічних наук, професора, Заслуженого професора ЖДТУ,  Заслуженого діяча науки і техніки України, завідувача кафедри інженерії програмного забезпечення факультету  інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирського державного технологічного університету.

З ім’ям Панішева А.В. пов’язаний початок підготовки програмістів у ЖДТУ. На кафедрі інженерії програмного забезпечення існує наукова школа комп’ютерної математики та оптимізації обчислень, ним створена. Наукові результати школи знаходять використання при проектуванні транспортних, комп’ютерних, електропостачальних та інших мереж; плануванні мікросхем, плат електронного обладнання, систем штучного інтелекту; аналізі, моделюванні, оптимізації існуючих систем.

Під керівництвом Панішева А.В. захистило кандидатські дисертації 15 аспірантів. Вченим опубліковано понад 250 наукових праць.

З життя пішов добропорядний, чуйний чоловік, батько та дідусь. За багато років роботи в ЖДТУ він завжди відзначався високим професіоналізмом, компетентністю, надихав колег власними ідеями щодо наукових досліджень. Світла пам’ять про видатного науковця, наставника,  доброго колегу і друга назавжди залишиться в наших серцях.

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким з приводу тяжкої втрати. Вічна пам’ять

2 коментарі до “Сумуємо з приводу смерті Анатолія Васильовича Панішева”

  1. Мої глибокі співчуття. Анатолій Васильович надавав мені відгук на автореферат кандидатської, коли я захищався у Харкові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */