Факультет комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки на фестивалі науки і техніки SpaceTechFest 2018

Shares

Фестиваль науки і техніки SpaceTechFest2018 представляє Факультет комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки Житомирського державного технологічного університету.

29 вересня чекаємо на вас з 10.00 до 17.00 на наших локаціях!

Сучасний інженер-конструктор, технолог – це фахівець, який оволодіває інженерними методами розрахунку та проектування конструкцій деталей машин, вузлів і механізмів, технології, що використовуються в засобах автоматизації, роботизації при створенні автомобілів, літаків, суднобудівній галузі, легкій промисловості.

На стендах факультету будуть представлені 3D-принтери і верстати з числовим програмним управлінням, які дають уяву про сучасні технології комп’ютерного проектування, процесі механічної обробки, аддитивні технології для створення прототипів деталей із металу, пластику, нейлону та інших матеріалів.

Професія автомобіліста, сферою діяльності якого є автомобільне господарство і його об’єкт – автомобіль, у наш час важко переоцінити. Фахівці з транспортної логістики на автомобільному транспорті займаються розробкою оптимальних шляхів переміщення вантажів за визначеними маршрутами, організацією дорожнього руху, організацією систем управління на транспорті.

З сучасними технологіями моніторингу транспортних потоків знайомить система «Безпечне місто» – автоматизована комп’ютерна система,  яка дозволяє автоматизувати процес ведення відеоспостереження в цілодобовому режимі за окремими ділянками території міста для додержання безпеки дорожнього руху, та дозволяє зберігати та обробляти отриману інформацію.

В сучасних процесах зборки автомобілів, машин будь-якої складності використовуються промислові роботи. Тепер ви можете побачити моделі промислових роботів KUKA на стенді факультету та спробувати вручну управляти ними. Майстер-класи з програмування моделей роботів та демонстрація вже готових технічних рішень на їх основі чекають на гостей фестивалю.

Фестиваль SpaceTechFest в ЖДТУ презентує перспективну автоматизовану навігаційну систему колісної платформи для складського господарства.

Реалізована задача гнучкої автономної навігаційної системи на базі малої колісної платформи, як прототипу транспортної одиниці, що забезпечує  обслуговування складського господарства. Розробка, якою цікавляться багато підприємств України. Прототип має автономну навігаційну систему на базі камери з гіростабілізованою платформою, датчики та систему штучного інтелекту.

Фахівці з автоматизації і комп’ютерних технологій познайомлять вас  найкращими серед іграшок-конструкторів для дітей – мобільними роботи на базі Lego Mindstorms. Завдяки поєднанню конструювання та програмування даний конструктор дає змогу робити цікаві, приголомшливі та сміливі винаходи в галузі робототехніки. На базі Lego Mindstorms щорічно проводяться Чемпіонати України та інші конкурси з робототехніки. На фестивалі SpaceTechFest тобі вирішувати, чи це буде мобільний робот на гусеницях або колесах, що їздитиме по лінії, чи, може, робот, який розвозить вантажі по відведених місцях.

SpaceTechFest презентує роботизований комплекс для посадки різних типів насіннєвих культур та догляду за ними.

Проект, який викликав неймовірне зацікавлення на багатьох виставках для агробізнесу та відзначений за оригінальність та винахідливість. Роботизований комплекс для посадки різних типів насіннєвих культур та догляду за ними є моделлю, яку можна розширити до величини теплиць аграрних підприємств. Система реалізує посадку та полив насіння за заданою траєкторією та алгоритмом, а також контролює вологість ґрунту, його температуру та рівень освітленості теплиці.

На стендах факультету будуть представлені безпілотні літальні апарати. Ви зможете побачити квадрокоптери власного конструювання  цивільного та військового призначення.

Студентська лабораторія MechLab презентує відновлені промислові роботи автоматичних ліній, безпілотні моделі автомобілів.

Фахівці факультету, студенти представлять мобільні детектори металевих предметів, портативні сканери відбитків пальців, 3D голограми, системи віртуальної реальності і багато іншого!

Чекаємо на вас на фестивалі SpaceTechFest в ЖДТУ! Буде багато цікавого!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */