З нагоди 57-річчя у ЖДТУ влаштували фестиваль і відзначили кращих студентів

Shares

У дворі Житомирського державного технологічного університету 8 червня музика і танці – навчальний заклад відзначає свій 57-й День народження.

З самого ранку студентів та колектив університету привітав ректор Віктор Євдокимов, відзначивши, що сьогодні ЖДТУ  – один з кращих ВНЗ регіону, а у планах  – зробити його кращим  і в країні загалом.  За результатами останнього рейтингу ТОП-200 Житомирський державний технологічний університет випередив два інші виші.

Також ректор зауважив, що ЖДТУ розвивається, розширює базу міжнародних партнерів, викладачі стажуються за кордоном, а студенти мають можливість навчатися в іноземних університетах. Традиційно на навчання у технологічний університет в Житомир приїздять представники різних країн.

«Вітаю усіх нас з Днем народження нашого університету. Ми всі разом робимо його таким, яким він є. Ми стаємо кращими і не плануємо зупинятися на досягнутому. Маємо багато планів і прикладемо максимум зусиль, щоб реалізувати усе задумане», – додає ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов.

Після цього у дворі університету виступають творчі колективи ЖДТУ – «Акорд» та «Гармонія».

У рамках  57-річчя у Житомирському державному технологічному університеті започаткували ще одну традицію – відзначати кращих студентів, які мають досягнення в освітній, науковій, спортивній чи культурній сферах.

Зокрема, студентам вручали грамоти від ректора і грошові винагороди. Віктор Євдокимов пояснив, що на преміювання здібних студентів, передбачили 54 тисячі гривень.

«Ми назвали цей захід «Студентський Олімп». Протягом 2016-2017 року наші студенти мають дуже багато перемог і відзнак на різних рівнях. У цьому плані цей навчальний рік видався для нас дуже плідним – один з найкращих за останні десять років. Ми відряджали студентів на олімпіади, конкурси, змагання, фестивалі, надавали підтримку, а вони поверталися із гарними результатами. Власне, маю за честь у День народження університету, честь якого вони неодноразово представляли, ще раз назвати кращих і нагородити їх. Це переможці Всеукраїнського конкурсу наукових робіт, ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади із різних напрямків, переможці творчих конкурсів і фестивалів, активні учасники художньої самодіяльності в університеті, а також наші чемпіони – переможці спортивних змагань», – розповів під час нагородження ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов.

Вже другий поспіль рік святкують День народження технологічного університету у дещо іншому форматі – без довгих промов, виступів на сцені у стінах  ЖДТУ, а драйвово і молодіжно.

Зокрема, цьогоріч з нагоди свята також  влаштували фестиваль під відкритим небом – «ZSTU FEST», який  планують зробити традиційним.

Дивитись більше фото.

Відвідувачів  заходу розважали місцеві гурти – «Остров добрых надежд» та «My Generation», були різні локації від компанії «Рудь» та «AKARI», а  також діяла фуд-зона і танцювальна зона.

Нагадаємо, що у минулому році в ЖДТУ відкрили Центр розвитку професійної кар’єри, оновлену їдальню, відремонтували спортзал, а цьогоріч – дві сучасні лабораторії та облаштували лаунж-зону під відкритим небом для відпочинку студентів і співробітників.  ЖДТУ  має іноземних партнерів у сфері науки та освіти, а студенти можуть отримувати «подвійний диплом» і навчатися у закордонних університетах.  Іноземні студенти також навчаються в Житомирському технологічному університеті.

Крім цього, у Житомирському державному технологічному університеті функціонують Чеський центр освіти і культури ім. Вацлава Длоугі, Українсько-Азербайджанський освітньо-культурний центр, Українсько-Туркменський освітньо-культурний центр, Центр післядипломної освіти,  Центр довузівської освіти та роботи з іноземними студентами, студентський центр, профспілкові організації та органи студентського самоврядування, ін.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Фото Катерина Кононюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */