Зустріч з представниками IT-компаній Житомира щодо обговорення співпраці при підготовці програмістів у ЖДТУ

Shares

8 лютого у Житомирському державному технологічному університеті відбулася зустріч представників університету та представників провідних ІТ-компаній міста Житомира з метою обговорення форм співпраці при підготовці студентів-програмістів.Університет представляли перший проректор Оксана Олійник, декан факультету факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, завідувачі профільних кафедр та гаранти відповідних освітніх програм. ІТ-співтовариство міста представляли керівники компаній та провідні менеджери проектів, зацікавлені у підготовці програмістів, зокрема, VISEVEN, Infopulse, ІСМ Україна, SEOTM та ін.На зустрічі декан факультету, Андрій Морозов, представив оновлений навчальний план підготовки студентів-бакалаврів за спеціальністю 121 “Інженерія програмного забезпечення”. Також було презентовано систему підготовки програмістів у Нідерландах, проведено порівняння навчальних планів та обговорено позитивні моменти одного та іншого планів.У ході зустрічі представники ІТ-компаній висловили багато цікавих та корисних пропозицій, які будуть враховані при навчанні студентів у ЖДТУ. Зокрема, було запропоновано:

  • збільшити час проходження практики студентами в ІТ-компаніях;
  • долучити до лекцій з фахових дисциплін фахівців з компаній;
  • проводити “code review” курсових та дипломних робіт студентів;
  • прийом курсових робіт проводити у вигляді презентацій, на які запрошуватимуться представники ІТ-компаній;
  • врахувати пропозиції компаній щодо внесення змін у програми конкретних дисциплін;
  • додати у варіативну частину навчального плану дисципліни вільного вибору студента, які пов’язані з діяльністю конкретних ІТ-компаній;
  • у розділ соціально-гуманітарної підготовки включити дисципліни вільного вибору студента, пов’язані з фінансовою грамотністю, основами бізнесу, управлінням тощо.

Представники університету прийняли до уваги всі висловлені учасниками зустрічі пропозиції для включення у відповідні розділи програми. Зазначимо, що це друга зустріч, проведена у такому форматі. 25 травня 2016 року аналогічна зустріч була проведена з метою обговорення програми підготовки магістрів за спеціалізацією “Менеджмент В ІТ”, за якою з вересня 2016 року почали навчатися студенти і до навчального процесу якої активно долучилися представники бізнесу. Співпраця університету і представників бізнесу є обов’язковим кроком якісної підготовки фахівців. Тому такі зустрічі відбуватимуться періодично, що дасть можливість обговорювати вже втілені кроки та намічати нові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */