Зустріч з IT-спільнотою Житомира стосовно відкриття нової магістерської програми підготовки «Менеджмент в ІТ»

Shares

25 травня 2016 року на базі Житомирського державного технологічного університету відбулася зустріч представників університету та представників провідних ІТ-компаній міста Житомира, пов’язана з відкриттям на факультеті інформаційно-комп’ютерних технологій нової магістерської програми підготовки «Менеджмент в ІТ».

Університет представляли ректор Віктор Євдокимов, перший проректор Оксана Олійник, провідні науково-педагогічні працівники факультету інформаційно-комп’ютерних технологій та факультету економіки та менеджменту.

ІТ-співтовариство міста представляли керівники та провідні менеджери зацікавлених у підготовці ІТ-компаній, зокрема, ISM Ukraine LLC, VISEVEN, Jelastic Inc, STUZO, Infopulse, Імпульс, Beeper, Zinit Solution, DF-Studio,  GRAPPS. Необхідно зазначити, що дана зустріч була зумовлена взаємною зацікавленістю ІТ-бізнесу та Житомирського державного технологічного університету у підготовці висококваліфікованих менеджерів у сфері ІТ.

Один з ініціаторів процесу, представник компанії ISM Ukraine LLC Артем Сердюк, провів презентацію проекту програми підготовки, в якій представив попереднє сукупне бачення програми як з точки зору ІТ-бізнесу, так і з точки зору університету. Всі учасники зустрічі прийняли активну участь у обговоренні проекту.

Представники кожної з ІТ-компаній висловили свої думки стосовно вимог до попередньої підготовки вступника за даною програмою та компетенцій, які повинні набути майбутні фахівці. Представники університету висловили свої погляди стосовно можливостей теоретичної підготовки з боку кафедр університету та потреби інтенсивної взаємодії з ІТ-компаніями з метою забезпечення отримання фахової практичної підготовки.

Розробники проекту програми підготовки прийняли до уваги всі висловлені учасниками зустрічі пропозиції для включення у відповідні розділи програми. Необхідно зазначити, що лише взаємний продуктивний діалог і інтенсивна співпраця  вищої освіти і бізнесу призводять до забезпечення високоякісної підготовки фахівців в ІТ-галузі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */