Протягом ІІ семестру студентка ЖДТУ здобувала освіту в університеті Чехії

Shares

Студентка 5 курсу факультету обліку і фінансів Житомирського державного технологічного університету Максимчук Марина з 7 березня по 30 червня навчалася в University of South Bohemia (м. Чеське Будейовіце, Чехія) на Економічному факультеті.

Туди дівчина відправилася у рамках програми “Erasmus”, а після повернення у Житомир поділилася враженнями від закордонної освіти.

“Навчання у нас проводилося англійською мовою, і так, як це була моя перша поїздка за кордон,  то знадобився певний час для адаптації до іноземної мови, валюти, середовища, – розповідає студентка ЖДТУ Марина Максимчук. – Пари були розкидані  протягом дня,  тому були  заняття і  10 годину ранку, і на 17 годину. Електронні матеріали та домашнє завдання до предметів були розміщені на так званому “Стагі” – внутрішньому веб-сайті університету.

На території університету розташовані гуртожитки, бібліотека, їдальня та факультети.

Кожному студенту надається гуртожиток. Я проживала в гуртожитку з росіянкою, пізніше познайомилася зі студентами з України, Росії, Білорусії, а також з Франції, Індії, Португалії, Іспанії, Латвії, Перу, Німеччини.

Університетська трьохповерхова бібліотека – моє найулюбленіше місце, усі необхідні книги для навчання є в наявності і не в одному екземплярі, є вільний доступ до інтернету.

На території університету є спортивний майданчик, у вільний час можна пограти в теніс, баскетбол.

Місто Чеське Будейовіце невеличке за розміром (населення складає менше 100 тисяч осіб), але дуже затишне, а чеський народ привітний до іноземців.

Однак проблематичним є те, що загалом чехи не розмовляють англійською мовою. У такому випадку можна сміливо питати дорогу в чехів українською, бо українська і чеська мови дуже схожі”, – додає Марина.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */