Коростенський завод МДФ та ЖДТУ презентували спільну освітню програму

Shares

Навчання на новітніх виробничих процесах та працевлаштування за фахом на сучасному виробництві європейського рівня – таку можливість завдяки спільній з Коростенським заводом МДФ освітній програмі отримують випускники Житомирського державного технологічного університету.

«Для того, щоб влаштуватися на ринок праці, вже треба мати досвід роботи, а для того, щоб його отримати, треба влаштуватися. Виходить якесь замкнене коло. Так от, ми для того, щоб розірвати це коло, і розпочали роботу з Житомирським державним технологічним університетом, щоб людина могла, паралельно отримуючи технологічні знання, набувати досвід на дійсно сучасному робочому підприємстві і потім тут же застосувати його на місці», – каже технічний директор Коростенського заводу МДФ Дмитро Самогаєв.

В рамках програми студенти вивчатимуть автоматизовані виробничі процеси на самому підприємстві – тут відкриють філії кафедр.

«Студент навчається без відриву від виробництва. Також це досить гарний соціальний пакет. Це гарна програма підтримки талановитих студентів, тому що запроваджуються стипендіальні програми підтримки заводом найкращих студентів, вони отримають додаткову стипендію, навчаючись за цією програмою і працюючи на заводі. Тобто, той, хто хоче себе реалізувати і побудувати свою професійну освіту і кар’єру, має для того всі можливості», – запевняє ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов.

Керівництво заводу запевняє: попит на кваліфікованих випускників буде завжди – у Коростені вже працює завод МДФ і стрімкими темпами будується сучасний деревообробний комбінат.

«У нас середня заробітна плата складає 5,5 тисяч. На новому підприємстві  працює близько 100 працівників, і ми активно набираємо людей. Навіть якщо працівники наберуться на два підприємства, а потрібно близько півтори тисячі, то плинність кадрів завжди була, є і буде. Статистка показує близько 10% плинність кадрів, це щорічно треба поновлювати близько 100 чоловік на роботу. Це якраз той резерв кадрів, який буде готуватись і постійно поновлюватись. В нас це все прораховано і обдумано», – розповідає фінансовий директор Коростенського заводу МДФ Катерина Самчук.

Вже цього року 40 випускників ЖДТУотримають на заводі МДФ свої перші робочі місця, а студенти, які тільки вступатимуть  у технологічний університет в Житомирі на перший курс, вже зможуть взяти участь у новій освітній програмі.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету за матеріалами Житомир.інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */