Студентів ЖДТУ запрошують на стажування і роботу в Верховну Раду України

Shares

До Житомирського державного технологічного університету 7 червня завітали асистент ГО «Ліга інтернів» Юлія Телешова та депутат міськради Ірина Ярмоленко, аби  поінформувати студентів старших курсів про цьогорічну Програму безкоштовного стажування у ВРУ і центральних органах виконавчої влади.

Зокрема, Телешова розповіла, що відповідна Програма почала діяти  у липні 1995 року за спільної ініціативи Асоціації колишніх членів Конгресу США і Верховної Ради України.   З 2014 р. Програма стажування у Верховній Раді України є частиною проекту, що реалізує ГО «Ліга інтернів» за підтримки Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво

Головна iдея заснування Програми полягає у наданнi пiдтримки Верховнiй Радi України через залучення найкращих студентiв та випускникiв вузiв до роботи в комiтетах й апаратi українського Парламенту. Супутня мета – надання можливостi молодим фахiвцям долучитися до законотворчої роботи, здобути практичний досвiд законодавчого процесу, а також сприяння кадровому оновленню Апарату Верховної Ради України.

У 2008–2013 рр. Програма сприяння Парламенту України розширила діяльність Програми стажування на Секретаріат Президента України та деякі Міністерства України.

За двадцять років існування Програми стажування близько 1500 молодих фахівців у галузях права, політології, економіки, фінансів тощо пройшли стажування у комітетах Верховної Ради та управліннях її апарату, інших органах державної влади.

У контексті цього, асистент «Ліги інтернів» розповіла студентам ЖДТУ про відомих випусників Програми – міністрів, депутатів, громадських діячів і наголосила, що у їх числі може бути кожен з присутніх.

За словами Юлії Телешової, щороку участь у Програмі беруть представники Житомирської області. Ірина Ярмоленко – депутат Житомирської міськради, яка пройшла успішно попередній відбір і стала інтерном та стажувалася у ВРУ.

Дівчина розповіла свою історію: як подавалась на участь, проходила перший і другий тур відбору, спілкувалася з комісією, а згодом потрапила у стіни Парламенту і отримала нові знання та знайомства.

Ірина переконує, що Програма корисна тим, хто бачить себе в майбутньому у громадському чи політичному житті, адже дає хороший старт для цього.

Голова профспілки студентів та аспірантів Житомирського державного технологічного університету, депутат міськради Владислав Савіцький відзначає, що серед випускників Програми досі не було представників ЖДТУ, а тому цього року, дізнавшись стільки корисної інформації про ініціативу, кожен може випробувати свої сили і навіть по завершенню навчання працевлаштуватися у ВРУ, Адміністрації Президента чи Кабміні.

У рамках Програми передбачено стажування,  навчання, розвиток потенціалу лідерства, дозвілля.   Стажування проходить протягом 8 місяців, стартує у листопаді, відбір проводять з червня-липня.

Форми стажування: повний день – розрахована як на тих, хто проживає за межами Києва, так і на мешканців столиці. Інтерни зайняті щодня з 9:00 до 18:00; неповний день – розрахована на мешканців Києва або інших міст, які навчаються у Києві. Інтерни зайняті у Програмі не менше чотирьох годин щодня.

Вимоги до конкурсанта:

бути громадянином України;
– вільно володіти українською мовою;
– володіти іноземною мовою на рівні, достатньому для виконання завдань у підрозділі стажування;
– мати базову вищу освіту (освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр»);
– мати досвід роботи з найбільш поширеним програмним забезпеченням ПК;
– мати активну громадянську  позицію;
– бути віком до 29 років  включно;
– не бути штатним працівником Адміністрації Президента України, ВРУ або помічником НДУ.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

 

Довідка:

ГО «Ліга інтернів» заснована у травні 2009 року як об’єднання випускників Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади.

У перші роки існування основною метою діяльності організації став розвиток Програми стажування, налагодження співпраці та підтримка зв’язків між її випускниками, пошук додаткових джерел фінансування.

Сьогодні організація об’єднує майже дві сотні осіб та працює у кількох напрямках.

З 2011 року організацію очолює випускник Програми стажування 1998–1999 рр. Тарас Притула.

Усі члени організації – випускники Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади різних років, починаючи з 1995 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */