Студенти ЖДТУ виступили за налагодження комунікації між ВНЗ, підприємствами і владою

Shares

За сприяння міської влади та ініціативної студентської молоді  6 червня відбулася конференція «Освіта=робота?», у якій взяли участь студенти та викладачі Житомирського державного технологічного університету, їхні колеги з інших ВНЗ, представники великих компаній.

Головна мета активістів – поступова зміна системи вищої освіти таким чином, аби студенти були готові приступити до роботи на підприємствах чи установах без проходження додаткового навчання протягом тривалого часу.

Конференція була присвячена комунікації представників підприємств, студентів та викладачів вузів стосовно проходження першої співбесіди та надбання необхідних навичок при влаштуванні на роботу.

«Ми хочемо перевірити, чи студенти, які добре навчаються зможуть без проблем влаштуватися на роботу. Зазвичай після закінчення навчання студент ще мінімум півроку проходить навчання на підприємстві. Наша мета – аби студент був готовий до роботи одразу після випуску. А для цього потрібні зміни у системі вищої освіти. А ще ми хочемо стати повноцінними учасниками міжнародної студентської організації «BEST», –  відзначає студент факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирського державного технологічного університету Олексій Федоренчик, один із організаторів заходу.

Однією із вимог МО «BEST» при прийнятті житомирських студентів до організації є підтримка університетів, підприємств та міської влади.

«Студенти звернулися до мене з проханням підтримати їх ініціативу, що я і зробив із превеликим задоволенням. Адже повністю підтримую ідею зміни системи освіти загалом, так і вищої зокрема. Уже зараз, з призначенням нових ректорів на посади, спостерігаємо позитивні зрушення. Я думаю,  чим більше успішних студентів залишиться в місті, тим краще розвиватиметься Житомир», – зазначив Матвій Хренов, заступник міського голови з гуманітарних питань.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */