Студентки ЖДТУ отримали дипломи від ОДА за підтримку євроінтеграційних процесів

Shares

З нагоди Дня Європи у Житомирській ОДА за ініціативи департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва відбувся круглий стіл.

У заході взяли участь директор департаменту Олексій Шатило, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України історичного факультету ЖДУ імені Івана Франка Микола Кордон, директор з якості ПАТ Житомирський маслозавод – компанія «Рудь» Лариса Жигадло, начальник відділу збуту ДП «Євроголд Індестріз ЛТД» Юрій Мороз та студенти навчальних закладів Житомира.

Зокрема, Житомирський державний технологічний університет на цій зустрічі представляли завідувач кафедри міжнародної економіки ЖДТУ, д.е.н. Катерина Романчук, студенти факультету обліку і фінансів  – Камінська Тетяна (ОА-77), Кучер Владислав (ОА-77), Пішта Анастасія (МЕ-1) та Черній Дарина (ФК-20).

Основою для появи цього дня стало підписання Декларації Шумана 9 травня 1950 року. У цей день в Парижі зібралися представники європейських держав, які вирішили об’єднати свої сили для промислового розвитку та покращення виробництва військової техніки. Подія стала фундаментом для будівництва глобальної структури, що пізніше втілилася у Європейському Союзі. Саме так європейські країни змогли уникнути накопичення військового потенціалу один проти одного.

В Україні День Європи відзначається як спосіб приєднання до цінностей, яких дотримуються в Європейському Союзі.

Олексій Шатило також розповів, що Житомирщина все більше співпрацює з Європейським Союзом. Так, за минулий рік експорт до цих країн з області зріс до 50%. У Житомирській області в останні роки активізувалася співпраця з іноземними інвесторами. У виробництві поліпшується рівень стандартів, а продукція нашого регіону вже займає достойне місце на прилавках європейських магазинів.

По завершенню обговорення студентів ЖДТУ – Черній Дарину, Пішту Анастасію та Камінську Тетяну було нагороджено  дипломами за активну громадську позицію та підтримку євроінтеграційних процесів.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */