Ректор ЖДТУ під час форуму роботодавців розповів про Центр розвитку кар’єри

Shares

Підприємства міста, вищі навчальні заклади, коледжі, профтехучилища, центр зайнятості, кадрові агенції та жителі міста стали учасниками масштабного форуму роботодавців та ярмарку вакансій, які пройшли у Житомирі.  Основна мета ярмарку та форуму – налагодження тісної співпраці та ділових контактів учасників, відкриття нових перспектив для реалізації спільних проектів.

У сесійній залі Житомирської міської ради учасники форуму обговорювали стан та перспективи розвитку професійного потенціалу Житомира, намагалися знайти шляхи його розвитку.

На заході також були присутні ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов, декани факультетів, викладачі та співробітники ЖДТУ.

«Житомирський державний технологічний університет – єдиний інженерно-технічний навчальний заклад в регіоні. Наші випускники працюють на підприємствах міста, області, а також за її межами та за кордном. Той рівень знань, які отримують студенти під час навчання, дозволяє їм працевлаштовуватися на хорошу роботу за спеціальностю вже на 3-4 курсах, – зауважив під час виступу на тему «Інтеграція вищої освіти , науки та бізнесу: забезпечення інноваційного розвитку регіону?!»  ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов. –  Ми постійно підтримуємо контакт з роботодавцями та враховуємо їхні думки, зауваження й побажання при складанні навчальних планів, готуємо фахівців відповідно до актуальних потреб ринку праці. Уже в найближчі роки плануємо  до максимуму підняти показник працевлаштування наших випускників».

У контексті цього Віктор Євдокимов розповів присутнім  про Центр розвитку кар’єри Житомирського державного технологічного університету, мета діяльності якого –  забезпечення ефективної зайнятості випускників та студентів ЖДТУ, що відповідає потребам ринку праці, завдяки інтеграції бізнесу та університетського середовища.

Таким чином вдасться вирішити ряд проблем для регіону (уповільнення зовнішньої трудової міграції молодих фахівців), для роботодавця (підготовка фахівців під потреби роботодавця завдяки розвитку дуальної освіти) і для самого навчального закладу (працевлаштування випускників).

Результати і переваги такої співпраці між ЖДТУ та представниками сферу бізнесу Віктор Євдокимов  показав на прикладі трьох підприємств та компаній регіону, з якими у них склалися партнерські відносини: Коростенський завод МДФ, ІСМ Україна, Дансько-Українське підприємство DANICO Ltd.

Це дозволяє студентам і викладачам відвідувати підприємства з екскурсіями, ознайомлюючись із новітніми технологіями на виробництві, а співробітники підприємств проводять зустрічі та читають лекції в ЖДТУ. Студенти можуть проходити практику чи стажуватися,  готувати курсові, дипломні або власні проекти відповідно до тематики в рамках співпраці.

Підприємства  отримують кваліфікованих фахівців, але при цьому допомагають ЖДТУ модернізувати технічну базу та освітній процес, підтримують наукові проекти, а також здібних і талановитих студентів,  виплачують їм стипендії  та організовують поїздки та участь в різноманітних проектах й програмах, проводять курси та багато іншого. У свою чергу технологічний університет готовий у себе проводити перепідготовку працівників підприємств.

Після форуму роботодавців Житомирський державний технологічний університет представив свої розробки, проекти і досягнення під час «Ярмарки вакансій» на Михайлівській. Також поширювали серед відвідувачів інформацію про діяльність навчального закладу, вступну камапанію,  перелік спеціальностей, тощо.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */