Станіслав Алєксандров у ЖДТУ порівнював проблеми бухгалтерського обліку в Україні та Болгарії

Shares

Для студентів факультету обліку та фінансів Житомирського державного технологічного університету в рамках програми Європейського Союзу Erasmus+ 24 травня лекцію читав завідувач кафедри бухгалтерського обліку, доктор, доцент Господарської академії ім. Д.А. Ценова м. Свіштов (Республіка Болгарія) – Станіслав Алєксандров.

Зокрема, лектор окреслив актуальні питання економічного розвитку Болгарії як члена ЄС, визначив проблеми бухгалтерського обліку в Болгарії, які виникали на шляху до євроінтеграції, та зауважив на тих аспектах, які можуть торкнутися й Україну в цьому процесі. Також гість розповів про створення законодавчої бази у цій сфері, що тривало в Болгарії з 90-х років, а зміни вносяться й донині.

ЖДТУ вже більше 10 років співпрацює із Господарською академією ім. Д.А.Ценова, завдяки чому і студенти, і викладачі можуть проходити стажування, навчатися та відвідувати літні школи у Болгарії.

Зокрема, наразі у Господарській академії ім. Д.А. Ценова в рамках програми Erasmus+ на навчанні перебуває студентка групи ОА-76 факультету обліку і фінансів ЖДТУ Тетяна Савелюк – увесь весняний семестр вона здобуває освіту за кордоном з отриманням стипендії від ЄС.

Нагадаємо, що у 2015/2016 н.р. в Житомирському державному технологічному університеті розпочато реалізацію проектів за програмою Еразмус+ «Міжнародна Кредитна Мобільність». Мета – організація академічної мобільності студентів, аспірантів та викладачів між університетами учасниками проекту. Партнери: Університет південної Богемії (Чехія), Господарська академія ім. Д.А. Ценова м. Свіштов (Респубілка Болгарія).

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */