На «Відкритому Кубку Звягеля» студент ГЕФу ЖДТУ подолав штангу вагою 230 кг

Shares

У місті Новоград-Волинський 12-13 лютого проходили змагання «Відкритого Кубку Звягеля-2016» з жиму лежачи, станової тяги та екстремального жиму, участь в яких  взяли 160 атлетів.

На «Zvyagel Cup-2016» було зафіксовано 21 рекорд України серед професіоналів, – 5 в жимі та 16 в тязі. Виконано нормативів: МСМК – 1, МС – 16, КМС – 68 . 

Студент  гірничо-екологічного факультету Житомирського державного технологічного університету 20-річний Олександр Трондюк (група ЕО-34) виборов перше місце у становій тязі, подолавши штангу вагою 230 кг. Хлопець родом із Бердичева і наразі навчається на 2 курсі ЖДТУ.

На початку грудня  2015  року хлопець встановив новий рекорд України серед юніорів (присідання, вагова категорія до 74 кг), впоравшись із вагою 210 кг.

«Спортом я захопився у 14 років, аби стати сильнішим і побачити свої фізичні можливості. Обрав пауерліфтинг, оскільки силовий спорт формує характер, розвиває силу волі, та почуття патріотизму. Починав займатись в Бердичеві в спортивном клубі “Рось”, а зараз – в тренажерному залі ЖДТУ під керівництвом Лемешка Віктора Васильовича та паралельно в спортклубі “YESport” під керівництвом Баленкова Андрія Олександровича. Тренеруюсь 5-6 разів на тиждень, інколи 2 рази на день, – відзначає Олександр. – Поєднувати спорт і навчання – дуже важко, бо вільного часу у мене не так і багато. Окрім пауерліфтингу, цікавить саморозвиток, не тільки фізичний, а й інтелектуальний, а також деякі ігрові види спорту – футбол , настільний тенніс, великий тенніс. Займаюсь пауерліфтингом, тому що це спорт сильних людей, він змушує мене рухатись вперед та наближає до мети».

Трондюк вже встиг неодноразово взяти участь у змаганнях різного рівня: в Житомирі, Бердичеві, Києві, Новоград-Волинську.

Він дворазовий та абсолютний чемпіон обласних змагань, призер кубку Києва, призер кубку Новоград-Волинська. Під час нещодавніх змагань у Коломиї спортсмен не лише встановив уже згадуваний рекорд України, але й виконав норматив «майстра спорту», який йому одразу ж було присвоєно.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */