Чергові спортивні досягнення студентів ЖДТУ Вікторії Гапон та Владислава Гринчука

Shares

На Чемпіонаті з самбо серед дівчат старшого віку, який проходив у Києві 21 – 24 січня,   студентка першого курсу гірничо-екологічного факультету Житомирського державного технологічного університету  Вікторія Гапон посіла третє місце у ваговій категорії 60 кг.

Менше ніж через місяць спортсменка вже представляла місто на Чемпіонаті України з самбо серед юніорів, який приймав учасників 19 – 21 лютого.

Вікторія Гапон  разом зі своїм одногрупником – ще одним студентом ЖДТУ Владиславом Гринчуком  посіли  друге місце у ваговій категорії 60 кг та відповідно третє місце у ваговій категорії 82 кг.

Відзначимо, що влітку 2015 року Вікторія  на Кубку України з боротьби самбо серед юніорів, юнаків, дівчат і дітей старшого віку (1997-98) здобула перше місце.

«Боротьбою я займаюся  4 роки, тренуюсь я в ДЮСШ № 2 у Кумечко Олени Миколаївни, – відзначає студентка технологічного університету Вікторія Гапон. – Вважаю, що жіноча боротьба – це красиво. Для мене самбо і дзюдо – більше, ніж просто захоплення. Рідні та друзі добре відносяться до цього всього і пишаються моїми досягненями. Наразі маю 10 медалей, 5 кубків і понад 30 грамот, але хотілося б уже вийти на європейський рівень. Поки завойовую нагороди на змаганнях в українських містах – Києві, Львові, Луцьку, Одесі, Сумах, Черкасах, Кривому розі та інших. Частіше всього поїздки спортсменів фінансують, але інколи доводиться їхати за власний рахунок.  Доводиться поєднувати навчання у вузі із тренуваннями, але я встигаю. Щоденно займаюся по півтори години. Такі тренування маю 6 разів на тиждень. Спорт загартовує як фізично і духовно, змінює світогляд, об’єднує людей, також розвиває розумові навички і виховує в кожному патріотизм».

Владислав Гринчук займається вже 8 років у спортивній школі «Динамо» під керівництвом тренера Сергія Дмитренка. У 2015 році він зайняв перше місце на Чемпіонаті України з дзюдо і 5-те місце в Кубку Європи з дзюдо у Румунії. Має більше 40 медалей та понад 70 грамот. Мріє виграти Чемпіонат світу. На першому місці для хлопця дзюдо, а вже потім  – самбо. Влад щоденно тренується по дві години. На змаганнях його підтримують рідні та спонсори.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */