В ЖДТУ провели ознайомлюючу лекцію для студентів щодо проблеми СНІДу

Shares

Щороку 1 грудня світова спільнота звертає увагу населення планети на серйозну загрозу для життя людей, яку несе вірус імунодефіциту людини. Фахівці стверджують, що на даний час у світі синдром набутого імунодефіциту розповсюджується зі швидкістю епідемії.

У Житомирській області впродовж 2015 року виявлено 327 ВІЛ-інфікованих осіб. Загалом на обліку перебуває 2800 мешканців області. Останнім часом значно зросла частка інфікованих статевим шляхом передачі збудника.

Саме таку інформацію студентам Житомирського державного технологічного університету під час лекції оприлюднили представники Всеукраїнськогої благодійної організації «АСЕТ», які завітали до вузу на запрошення студенського профкому.

«Такі дані спонукають кожного   замислитися над проблемою глобального розповсюдження ВІЛ-інфекції та приєднатися до боротьби з цією недугою з надією на майбутнє людства без СНІДу, – наголошує голова студентскьої профспілки Владислав Савіцький. – Кожна людина має ризик захворіти – про це не варто забувати! Не варто й забувати про причини та шляхи захворювання, аби запобігти вироку – СНІД».

Відповідно до статистики, щороку СНІД забирає життя 5 млн. осіб. Зараз на планеті біля 150 млн. інфікованих. В Україні їх кількість становить 200 тис. осіб.

«Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю», – пояснили студентам лектори.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */